Önlem Alınmayan Yıkım Faciaya Yol Açıyordu!

Önlem Alınmayan Yıkım Faciaya Yol Açıyordu!
Yayınlama: 15.03.2017
Düzenleme: 15.03.2017 15:23
0
A+
A-

Üsküdar, Bulgurlu Mahallesi’nde hiçbir önlem alınmadan yapılan 5 katlı bir binanın yıkımı az kalsın faciaya neden oluyordu.


Cumhuriyet Mahallesi Cevizli Sokak No: 3’te bulunan apartmanın bahçe katında yaşayan Mustafa Emlek ve ailesi, büyük bir facianın eşiğinden döndü. Dairelerinin hemen yanındaki 5 katlı binanın yıkımı sırasında ekiplerinin ağaç parçalarıyla aldıkları önlem yeterli olmayınca tam bir can pazarı yaşandı. Kepçenin yıkıma başlamasıyla binadan kopan beton parçaları Emlek ailesinin yaşandığı bahçe katındaki evin duvar ve pencerelerine düştü. Neye uğradıklarını şaşıran aile, durumu Üsküdar Belediyesi Zabıta ekiplerine bildirmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığından şikayet etti.

Büyük duvar parçaları tehlike saçtı!

Yıkımdan önce hiçbir önlem alınmadığını söyleyen Necla Emlek, “Bir sabah kalktık, baktım sadece tahtalar çakılmış. Yıkım öncesi bize de haber vermediler ve ben yıkımdan yarım saat önce balkondaydım. Çocuklarla birlikte içeride olduğumuz sırada büyük bir ses geldi ve büyük duvarlar dairemizin üzerine düşmeye başladı. O anda çok korktuk ve panik yaptık. Hemen müteahhitin yanında gittim ve kepçeyi durdurdum. Müteahhite, ‘Neden önlem almadan yıkım yapıyorsunuz?’ dedim. O da, ‘Biz önlem aldık’ dedi. Yıkımın yapıldığı dairemin yanındaki durumu gösterdiğimde ise, ‘Ben sizin yıllardır sesini, gürültünüzü çektim. Siz yarım gün sesimi çekemiyor musunuz?’ dedi. Müteahhite inşaatın durması için gerekirse polise de şikayet edeceğimi söyleyince, ‘İstediğiniz yere gidebilirsiniz’ deyip, bağırıp, çağırdı ve bir sürü kötü sözler sarfetti. Gün boyu evden çıkamadık. Mağdur olduk” diye konuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.