Üsküdar’da, Kastamonulular ‘EVET’ için buluştu

Üsküdar’da, Kastamonulular ‘EVET’ için buluştu
Yayınlama: 19.03.2017
Düzenleme: 19.03.2017 21:56
2
A+
A-

• Oğuzhan KAPLAN

Üsküdar’da yaşayan Kastamonulular, Ak Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programda biraraya geldi. Belediye Nikah Dairesi Kız Kulesi Restaurantı’nda düzenlenen programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Şentürk, Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Esat Kalay, Üsküdar Kastamonulular Derneği Başkanı Hasan Kuruoğlu, Cide Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Üsküdarlı iş adamları İsmet Kütük, Ali Kütük ve çok sayıda davetli katıldı.

esat kalay

Üsküdar Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Esat Kalay, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE ÜZERİNDE OPERASYONLAR DÜZENLENDİ”

16 Nisan referandum sürecine ilişkin düzenlenen kahvaltılı programda konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Şentürk, Ak Parti olarak yıllardır ‘Başkanlık’ sistemini savunduklarını ve bunu istediklerini belirtti. Son 1 yıldır Türkiye’nin içinden geçtiği şartlardan dolayı bu talebi askıya almış durumda olduklarını ifade eden Şentürk, “Son 4 yıldır akıl almaz bir şekilde Türkiye’nin üzerinde operasyonlar düzenleniyor, hem içeriden, hem dışarıdan… Yıllardır ticaret yaptığımız ülkeler, şimdi kaos ve savaş alanlarına döndü. İçeriye bakıyorsunuz, önce 2012’nin başlarında MİT Başkanı Hakan Fidan’ın gözaltına alınma kriziyle başlayan bir kriz; ardından 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi, sonrasında Türkmenler’e gönderdiğimiz silahları eşkiyaya silah gönderir gibi lanse eden batılı ajanların işbirliğiyle MİT tırlarının durdurulması. Türkiye adeta dünyaya teröre yardım eden ülke olarak lanse etmeleri. Böylece, Birleşmiş Milletler üzerinden Türkiye’ye askeri müdahelenin önünü açmak istemelerinin ihanet teşebbüsü… Aylardır Türkiye’yi yakıp, yıktıkları ‘Gezi Parkı’ kalkışmaları, eşkiyanın eline sazlar vererek CNN ekranlarında 30 bin kişinin katillerine dostluk türküleri söylettirerek Türkiye’de iktidarsızlığı temin etme girişimi ve bunun sonucunda da ne yazık ki 7 Haziran’da tek başına iktidarı elde edemeyen bir Türkiye ve Türkiye’de tek başına iktidar olmadığını gördüklerinin ertesi günü Güneydoğu’nun tüm illerinde sözde özerklik ilan eden eşkiyalar türedi” diye konuştu.

“ORTADOĞU’NUN TEK TEMSİLCİSİ TÜRKİYE’DİR”

“Türkiye olarak büyük bir kavganın eşiğindeyiz” diyen Şentürk, Ortadoğu’da sınırların yeniden çizildiğine dikkat çekerek, şöyle devam etti, “Çin, Rusya, Almanya Ortadoğu’dan pay istediği için uluslararası çapta büyük bir kargaşanın içindeyiz. Bu kargaşa ortamında itiraz edebilecek ülkeler Mısır gibi ya diskalifiye edildi, ya da İran gibi satın alındı. Şu an bu ihraç pazarlığına ‘dur’ diyebilecek ve Ortadoğu’nun yine yüzyıl boyunca kapitalist sömürgeci Batı’ya peşkeş çekilmesine müsaade etmeycek tek güç Türkiye kaldı. 4 yıldır o yüzden bu oyunlar oynanıyor ve sonu yaklaştı. Ama bu süreçte hızlı karar almak zorundayız. Türk halkı liderini seçsin, o liderin peşinden gitsin, her 5 yılda bir de seçime gidip güven oylaması yapsın.”

ak parti üsküdar kastamonu

Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Şentürk ve İşadamı Ali Kütük

ESAT KALAY: 16 NİSAN’DA MUTLAKA GEREĞİNİ YAPMALIYIZ

Üsküdar Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Esat Kalay da, “15 Temmuz’da 7 tane şehit, 81 tane gazi veriyorsa Kastamonu, 16 Nisan’da da en önde koşmaya talip olan Kastamonu” diye başladığı konuşmasında, şunları söyledi, “Biz dernek ayrımı yapmıyoruz, konu Kastamonu olunca hepimiz taşın altına elimizi değil gövdemizi koyuyoruz. Bu anlamda sizin bu samimiyetinizden asla şüphe duymuyoruz. Sizin, bizimle beraber yürüdüğünüzden de eminiz. Ama bizim işimiz şu; bu salonun dışında, olmayanlara da gidip bu sistemi anlatacak sizin gibi dostlara ihtiyacımız var. Türkiye geçmişle bir daha karşılaşmamak, darbelere yüzleşmeme adına 16 Nisan’da mutlaka gereğini yapmalıdır diye düşünüyoruz.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.