İstanbul’da Nevruz Bayramı Kutlamaları Yapıldı

İstanbul’da Nevruz Bayramı Kutlamaları Yapıldı
Yayınlama: 22.03.2017
0
A+
A-

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş’nin ortaklaşa düzenlediği Nevruz Bayramı etkinliklerinde renkli görüntüler yaşandı. Etkinliklere katılan Başkan Kadir Topbaş, “Nevruz, her yıl yeniden doğuşu temsil etmektedir” dedi.

Kafkas gösterileri sergilendi

Türk Dünyası Evlerinin de içinde yer aldığı Topkapı Kültür Parkı’ndaki Nevruz Bayramı etkinliklerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk Cumhuriyetlerinden temsilcilerle birlikte çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda Türk Cumhuriyetlerinden halk oyunları sergilendi. Türkmenistan Kuş Tepti Dansı ve Kafkas Dansı gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Türk Cumhuriyetlerinin müzik örneklerine de yer verilen etkinlikte Başkan Topbaş ve Vali Vasip Şahin demir döven ustayla birlikte kameralara poz verdi.

Topbaş: Nevruz yeniden doğuş, yeniden ayağa kalkış demektir

Gazetecilere açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, Nevruz Bayramının UNESCO tarafından da kabul edildiğini hatırlatarak, “Nevruz her yıl yeniden doğuş, yeniden ayağa kalkış demektir” dedi. Türk Dünyasının ve tüm insanlığın Nevruz Bayramını kutladığını ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Eskilerin Mart 9 dedikleri ve bizim de Nevruz olarak bildiğimiz, geceyle gündüzün eşit olduğu, böceklerle çiçeklerin doğaya yeniden uyandığı 21 Mart’ı kutluyoruz.  Biz de bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bu kültür etkinlikleriyle bu bölgede kutluyoruz.”

Başkan Topbaş ve Vali Şahin daha sonra Türk Dünyası Evlerini gezerek ülke yiyeceklerinden tattı. Başkan Topbaş Özbek çadırında da vatandaşlara dünyaca meşhur bir tat olan Özbek Pilavından dağıttı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.