Kanser Tedavisinde Yan Etki Yönetimi Sempozyumu Yapıldı

Kanser Tedavisinde Yan Etki Yönetimi Sempozyumu Yapıldı
Yayınlama: 31.03.2017
5
A+
A-

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘Kanser Tedavisinde Yan Etki Yönetimi’ konulu Hemşirelik Sempozyumu 22 Mart 2017 tarihinde Prof. Dr. Işıl Barlan konferans salonunda 250 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Başkanlığının Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma ÇIRPI tarafından gerçekleştirilen sempozyumda Hastane Yöneticisi Prof. Dr. İsmail Cinel, Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. P. Fulden Yumuk ve Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Beste Atasoy düzenleme kurulunda yer almışlardır. Açılış konuşmalarını Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Çırpı ve Hastane Yöneticisi Prof. Dr. İsmail Cinel’in yaptığı sempozyumda 4 panel gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Beste Atasoy’un yaptığı   “Kemoterapide Güncel Yaklaşımlar” konulu birinci panelde Prof. Dr. P. Fulden Yumuk, Ecz. Songül Tezcan ve Hem. Gülşah Atak tarafından “Kemoterapiye Giriş, Kemoterapi Hazırlama ve Uygulama Prensipleri” anlatıldı.

“Kemoterapide Yan Etki Yönetimi” konulu ikinci panelde; Doç. Dr. Nalan Babacan “Anaflaksi ve Hipersensivite Reaksiyonları”, Prof. Dr. Faysal Dane “Gastrointestinal Yan Etkiler”, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Öztürk “Kemik İliği Baskılanmasına Bağlı Yan Etkiler” konulu sunumlar gerçekleştirmiştir. Hem. Süleyman Acu tarafından “Vaka Sunumu” ile panel tamamlandı.

Öğleden sonra yapılan oturum başkanlığını Prof. Dr. P. Fulden Yumuk’un yaptığı üçüncü panelde “Radyasyon Onkolojisinde Güncel Yaklaşımlar” başlığı atında; Uzm. Dr. İlknur Çetin tarafından “Kanser Tedavisinde Radyoterapinin Yeri”, Hem. Esra Ürün tarafından “Radyoterapide Yan Etki Yönetimi”, Prof. Dr. Beste Atasoy tarafından “Kanser Hastalarında Yaşam Kalitesi” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Sempozyumumuzun son panelinde ise “Onkolojide Etik ve İletişim” başlığı ele alınmıştır. Doç. Dr. Gürkan Sert tarafından “Onkolojide Etik ve Hukuki Yaklaşımlar” ve Prof. Dr. Kemal Kuşçu tarafından yapılan “Onkolojide İletişim” başlıklı sunumları ile “Kemoterapide Yan Etki Yönetimi” konulu sempozyum tamamlanmıştır.

Sempozyuma destek olan tüm eğitimcilere Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Çırpı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.