Çengelköy Spor’dan şike iddiası

Çengelköy Spor’dan şike iddiası
Yayınlama: 07.04.2017
Düzenleme: 07.04.2017 15:56
1
A+
A-

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çengelköyspor, hakem kararları ve TFF’nin haksız  ve uygulamalarına karşı bir basın açıklaması yaptı.

Şike iddialarına yönelik Çengelköy Meydanı’nda toplanan taraftarlar olayı protesto ederken, konuyla ilgili de basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Tüm kamuoyu tarafından bilindiği üzere, Gazi Çengelköy Spor Kulübümüz kökü ve onurlu bir maziye sahip, Boğaz’ın bekçiliğini yapan, spor ahlakına haiz ve mücadelesini her zaman centilmenlik ve fair play ölçülerine sadık kalarak yapmış ve yapan her dönem şampiyonluk iddiasını sürdürmüş bir kulüptür. Kamuoyundan öncelikle beklentimiz; ezeli rakibimiz lehine. Gerek hakem kararları, gerekse Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun haksız ve etraflı uygulamalarının kulübümüzce ve tüm Gazi Çengelköy Halkınca kabul edilemez olduğunun bilinmesidir. Mudanya-Çengelköy Spor karşılaşmasında verilmeyen  net penaltının; en yakın rakibimizin lehine sezon başından  bu yana 12  penaltı kararının verilmesinin,kullanılan penaltıların önemli dakikalarda olması ve skorda doğrudan etkili olması…

“10. Grup’ta neler oluyor?”

Geçtiğimiz hafta oynanması planlanan Erok spor-Sapanca  Spor karşılaşmasında Sapanca spor takımının, stadı bulumamasının gerekçe gösterilerek müsabakanın oynanmaması olayının ilgililerce araştırılması gerekliliği açıktır. Gurubumuz’da yaşanan ve sonuçları itibriyle Spor Ahlakına Centilmenlik kurallarına ve hatta hukuk kurallarına aykırı bu ve buna benzer şaibeli olduğu toplum vicdanı tarafından da kabul gören uygulamalarla haksız rekabete sebep olan usulsüzlüklere ilişkin Fedarasyon ve Adli merciler nezdinde kulübümüzce başvurular eksiksiz ve gecikmeksizin yapılacaktır. ’10.Grup’ta neler oluyor?’ sorusu gündeme geldi. Tarafsız izleyenler bile Erok’un pek çok maçta 3 puanı penaltılarla almasını ve son maçta rakibin sahaya bile çıkmamasını manidar buluyorlar. Yoksa Çengelköyspor taraftarına üzülmek kahrolmak mı kaldı.

“Hak ve adalet için mücadeleye devam edeceğiz”

Oynadığı futbol ve teknik beceriyeriyle Gazi Çengelköy Sporumuzun karşısında duramayıp; ahlak, etik ve hukuk dışı yollarla tevessül etme yolunu seçtiği anlaşılan, bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde ayrıcalıklı bir yeri olduğu izlenimiyle başarı elde ettiklerini düşünenler, ‘Gazilik’ şerefine nail olmuş Gazi Çengelköymüzün dik ve onurlu duruşu karşısında spekülasyonlardan medet ummaktan başka birşey elde edemeyecekleri açıktır. Şanlı tarihi ve sahasındaki alın terine, devletin başının tek bir çağırısı üzerine devleti ve milleti için şehit ve gazi olabilme yürekliliğini de eklemiş olan Çengelköy semti ve kulübü, en az ayrıcalıklı iddiasını sürdüren rakibi kadar, vatanına ve bayrağına bağlı olduğunu daha dün 15 Temmuz’da ispatlamıştır. Bununla birlikte unutulmamalı ve peşinen bilinmelidir ki, muhtemel lobi ve çıkar ilişkilerinin gölgesinde alınacak her türlü hukuka, aykırı kararın kararşısın da tüm  Gazi Çengelköy taraftarı topladığı yüzlerce imza ile tüm hukuk yollarına başvuracak asla pes etmeyecektir.

Hiçbir koşul ve şartta mücadeleden vazgeçmeyeceğini, 15 Temmuz hain saldtırısı sırasında dahi yedidüvele ilan etmiş bu semt; yılmayacak, vazgeçmeyecek, hak ve adalet için mücadeleye devam edecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.