Sahne artık öğretmenlerin

Sahne artık öğretmenlerin
Yayınlama: 08.05.2017
3
A+
A-

Tamamı öğretmenlerden oluşan ‘Öğretmenler Tiyatro Ekibi’ 2003 yılında amatör olarak çıktıkları tiyatro serüvenine profesyonel olarak devam ediyor. Ekip, 25 Mayıs’ta ‘Bahar Noktası’ oyunuyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Doktoru, sanatçıyı, mühendisi, avukatı ve bilumum mesleğe insan yetiştiren öğretmenler, şimdi sahnede! 2003 yılında bir araya gelip ‘Öğretmenler Tiyatro Ekibi’ ni kuran eğitimciler, o gün bu gündür tiyatrodan kopamadı. Provayla başlayan serüven, yıllar içinde dopdolu salonlarda oynanan oyunlara evrildi.

TAMAMI ÖĞRETMEN

‘Öğretmenler Tiyatro Ekibi’nin tamamı öğretmenlerden oluşuyor. Edebiyat öğretmeninden beden eğitimi öğretmenine, elektrik öğretmeninden ilköğretim öğretmenine birçok farklı branştan eğitimci ekipte bir araya geldi. Sahneledikleri oyunlar arasında ‘Kapıların Dışında’, ‘Bir Evlenme Teklifi’, ‘Lüküs Hayat’, ‘Sevgili Doktor’ ve ‘Kibarlık Budalası’ gibi önemli oyunlar yer alıyor.

BAHAR NOKTASI’YLA İZLEYİCİ KARŞISINDA

Ekibin eğitmenliğini Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan, oyuncu ve yönetmen Elçin Hanbay Kaya üstleniyor. Bu sezon Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile çalışmalarını sürdüren ekip, sene sonunda William Shakespeare’in ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyununun Can Yücel çevirisi olan ‘Bahar Noktası’nı sergileyecek. Oyun 25 Mayıs 2017 tarihide Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izleyici ile buluşacak.

Sözcü

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.