Üsküdar’da vatandaşlar haykırdı: Hakkımız olan imarı istiyoruz

Üsküdar’da vatandaşlar haykırdı: Hakkımız olan imarı istiyoruz
Yayınlama: 22.05.2017
4
A+
A-
Haber-Kamera: Oğuzhan KAPLAN 

Haberin Videosu için Tıklayınız

Üsküdar Boğaz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi’ne verilen 0.15 taban oturumlu imarı kabul etmeyen ve bölge halkının biraraya gelerek kurduğu Üsküdar Mahalleleri İyileştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri, ikincisini düzenledikleri “Sessiz Çığlık Konvoyu’nda, bu kez slogan ve tepkiler etkili oldu.

Üsküdar Boğaz bölgesinde bulunan ve 16 mahallede yaşayan halkın biraraya gelerek kurduğu Üsküdar Mahalleleri İyileştirme ve Yaşatma Derneği başkan ve üyeleri, Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi’ne verilen 0.15 taban oturumlu imara karşı başlattıkları protosto, her geçen gün çığ gibi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda derneğin başlattığı “Sessiz Çığlık Konvoyu” bu kez sessiz kalmadı ve “Birlik olmalıyız, mücadeleye devam etmeliyiz. İmar hakkımızı istiyoruz, aslolan biziz” sloganları atıldı.

konvoy sessiz çığlık

“Sessiz Çığlık Konvoyu”, verilen imara karşı tepkilerini dile getirdi…

“İMAR SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Kirazlıtepe Mahallesi’nde biraraya gelen yaklaşık 30 araçlık konvoy imara tepki göstermek için biraraya gelirken, çevreden geçen araç sürücüleri de kornaları ile destek verdiği görüldü. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Üsküdar Mahalleleri İyileştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Uzun, “Bizler, 60-70 yıldır Üsküdar’ın çeşitli mahallelerinde ikamet eden sakinleriz. Bu bölgede yıllardır devam eden imar sorunun çözülmesi için bir mücadele veriyoruz. Hakkımızı aramaktan başka hiçbir gayemiz, hedefimiz yoktur. İmarın çeşitli ilçelerde olduğu gibi; örneğin Kağıthane, Ümraniye Şerifali, Ataşehir’deki gibi imarın aynısı istiyoruz. Güzel çalışmalar var. Ancak, bu çalışmaların daha güzel olmasını istiyoruz ve tüm halkın bizlerle beraber hareket edip, bizim olanı en güzel şekilde almak için uğraşmamız, mücadele vermemiz lazım. Bu mücadelenin neticesinde mutlaka ve mutlaka; çünkü ‘asıl’ biz olduğumuz için sonunda kazanan biz olacağız. Böylece, diğer ilçelere verilen imara kavuşacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından araçlarını dernek bayraklarıyla donatan vatandaşlar konvoy halinde Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Bahçelievler, Sultan Murat, Çengelköy, Güzeltepe, Mehmet Akif Ersoy, Kirazlıtepe, Küplüce ve Burhaniye mahallelerini gezdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.