Mustafa Ataş: 28 Şubat’ta neredeydiniz?

Mustafa Ataş: 28 Şubat’ta neredeydiniz?
Yayınlama: 04.07.2017
Düzenleme: 04.07.2017 18:38
1
A+
A-

Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı’nın Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Ak Parti Teşkilardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, gündeme ilişkin bir konuşma yaptı.

Büyütmek İçin Fotoğrafa Tıklayın

“Birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edersek, aramızdaki kardeşlik duygularını yeniden tesis edersek bu ülkede başaramayacağımız hiçbir iş yoktur” diyen Mustafa Ataş, şöyle devam etti:

Mustafa Ataş: Erdoğan’ın arkasında demir kapı durmaya mecburuz”

“Hepimiz kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Siyaseti, kendi şahsi ikballerimiz için mi yapıyoruz, ülkemiz için mi yapıyoruz? Herkes bunun muhasebesini yapmalı. Hiç birimiz (Recep Tayyip Erdoğan hariç), bu ülkede vazgeçilmez insanlar değiliz. Ve hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı liderliğinin arkasında demir kapı gibi durmaya mecburuz. Çünkü birileri, Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek için bütün güçleriyle gayret sarfediyorlar. Peki neden? Recep Tayyip Erdoğan, sadece bu ülkenin lideri değil! Yeryüzünde ne kadar mağdur ve mazlum topluluk ve milletler varsa; haksızlığa uğrumış topluluklar varsa hepsinin ortak sesi ve nefesidir. Onun için o sesi, o nesesi kesmeye çalışıyorlar. Ama bilsinler ki, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu millet, yeniden millet olma özelliğini nasılki o gün keşfettiyse Kürdü, Lazı, Çerkezi; herhangi bir siyasi görüşü farketmeksizin, ırk farkı, inanç farkı gözetmeksizin, ‘Eğer mesele bayraksa, vatansa, milletse gerikisi teferruattır’ deyip sokaklara indiyse, bugün yine o gece olduğu gibi, o geceki özelliklerimizi sürekle üzerimizde taşımaya mecburuz. Eğer biz, böyle bir duruş sergileyebilirsek, Rabbim bu milleti tarih boyunca Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da bu milleti hep zaferlerle buluşturmuşsa, inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de, Allah’a dönük olduğu sürece başarılarla buluşturmaya devam edecektir.”

Büyütmek İçin Fotoğrafa Tıklayın

“Bu milletin Hz. Ömer’lere ihtiyacı var”

Ak Parti teşiklatlarında görev yapanlara da seslenen Ataş, şunları söyledi, “Hiç bir menfaat ve çıkar, kardeşliğimizin önüne geçmemesi lazım. Hiçbir makam ve mevki bizim aramızdaki muhabbeti zedelememesi gerekir. Önümüzde bir kongre süreci var. Bu kongre süreçlerinde biz hep Hz. Ömer’leri, Hz. Ebu Bekir’leri, Hz. Osman’ları ve Hz. Ali’leri bulup, bu makamlara seçip onları öne sürmeliyiz. Çünkü bu milletin Hz. Ömer’lere, Hz. Ebu Bekir’lere, Hz. Osman’lara ve Hz. Ali’lere ihtiyacı var. Bu anlayıştaki teşkilat mensuplarına ihtiyacımız var. Geri kalan herşey teferruattır. Biz adalettin sapmazsak, sadakatimizden ve samimiyetimizden ödün vermezsek; sadece ve sadece Allah’ın rızasını ve milletin menfaatini ve rızasını kendi çıkarlamızın önünde tutarsak, Allah bizi hep zaferlerle buluşturacaktır.”

“28 Şubat’ta neredeydiniz?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü’ne de değinen Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Birileri bu ülkede yeniden bir ‘Gezi olayı, bir kalkışma olayı’ meydana getirebilir miyiz diye, eline tutuşturdular bir ‘Adalet’ tabelası yürüyüş yapıyor. Şimdi bu beyfendiye sormak lazım, ’28 Şubat’ta neredeydiniz?’ Bu ülkede insanlar inançlarından, ırklarından, dillerinden ve dinlerinden dolayı zulüm görürken, üniversite kapılarında, mahkeme kapılarında süründürülürken neredeydiniz? Sizin o ‘Adalet’ anlayışınız neredeydi!?. Utanmadan, sıkılmadan 15 Temmuz darbe girişimini ‘kontrollü darbe’ diyebilecek seviyesizliği ortaya koydular. Peki bunlar niçin yürüyor? Bir milletvekilinin devletin sırlarını yurtdışına ve yurtiçine ifşa ettiği için aldığı cezadan dolayı, yani devlete ihanetten dolayı hakkından adalet geldi. Onlara bunu, ‘Üst Akılları’ söyledi. Biliyorlar ki, kendilerinin Türkiye’de %25’in üzerinde oy potansiyelleri yok. 12 tane seçim yaşadık biz bu ülkede, 15 yıl içerisinde… Hiçbirisinde %25’in üzerine çıkma şansları olmadı. Referandumda, ittifakla %48 bir oy alındı diye zannediyorlar ki, bu oy onların oyu” diye konuştu.

Programa ayrıca, AK Parti Yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Hasan Turan, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Ecin, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, Mahalle Başkanları, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları da katıldı.

Haber: Oğuzhan KAPLAN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.