15 Temmuz Darbe Davaları konulu panel yapıldı

15 Temmuz Darbe Davaları konulu panel yapıldı
Yayınlama: 10.07.2017
0
A+
A-

“15 Temmuz Darbe Davaları” paneli, dört Sivil Toplum Kuruluşu ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından ortaklaşa olarak Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Panele Ak Parti Milletvekili ve TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek de katıldı.

Üsküdar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan “15 Temmuz Darbe Davaları” paneli; Adalet Platformu, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM), Hukukçular Derneği ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından da desteklendi.

Büyütmek İçin Fotoğrafa Tıklayın

Programa, ASSAM Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, Ak Parti Milletvekili ve TBMM Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Ak Parti Milletvekili Metin Külünk, ASDER Genel Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve Hukukçular Derneği Başkanı Av. Cavit Tatlı konuşmacı olarak katıldı.

Paneldeki konuşmasına 15 Temmuz Şehitlerini ve Gazilerini anarak başlayan Reşat Petek, şehit ve gazi yakınlarını teskin etti. Konuşmasına devam eden Petek, TBMM Darbe Komisyonu olarak 4 Ekim 2017’de başladıkları araştırma ve incelemelerin sonucunda arşivlerden yararlanarak oluşturdukları raporu darbe kalkışmasının yıl dönümünde meclise vereceklerini söyledi.

‘‘BU MAHKEMELERİN İSTİKLAL VE SIKIYÖNETİM MAHKEMELERİNE BENZEMESİNİ İSTEMİYORUZ’’

Davalarda beklenildiği gibi gelişmelerin erken olamayabileceğini belirten Petek, mahkemelerin istiklal mahkemelerine ve sıkıyonetim mahkemelerine benzemeden gayet şeffaf kararların verilmesini ve hakedenin hakettiği cezayı almasını istedikleri için bu mahkemelerde yasaya aykırı hiçbir kararın çıkmayacağını açıkladı.

‘‘FETÖ BAŞINDAN İTİBAREN ŞEÇİLMİŞ BİR ÖRGÜTTÜR’’

FETÖ’nün başından itibaren seçilmiş ve kökü dışarda olan bir örgüt olduğunu ifade eden Petek, bu örgütün dini istismar ederek dinin yanlış anlaşılmasına sebep olduğunu ve amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah gördüklerini aktardı.

‘‘GAYRİ NİZAMİ HARBİ İYİ UYGULAYAN BİR ÖRGÜT’’

Panelde konuşan emekli Tuğgeneral ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, başı dışarda olan bu örgütün gayrinizami harbi çok iyi bir şekilde uyguladığını gerek gizli görevleri yürütme sorumluluğunu üstlenen ‘yeraltı teşkilatlanmalarıyla’, gerek bu gizli görevleri gerçekleştirenleri destekleme noktasında görünen esnafların, tüccarların ‘yardımcı kuvvetleri’ ortaya çıkarmasıyla, gayrinizami harbin örneğinin oluşturulduğunu belirtti. Bu tür örgütlenmenin mutlaka yabancı istihbarat kuruluşları tarafından organize edilebileceğini ifade eden Tanrıverdi, bu tür örgütlerin yeraltı teşkilatlanmalarında illerin, ilçelerin ve mahallelerin bir sorumlusu olduğunu ve bağlı kişilerin üst sorumludan başka hiçbir sorumluyla görüşmeyerek kontrolün sağlandığını aktararak bu örgütünde böyle işlediğini söyledi.

Büyütmek İçin Fotoğrafa Tıklayın

‘‘AMAÇ VESTFELYA SÜRECİNİ UYGULAMAKTI’’

Panelistlerden Ak Parti Milletvekili Metin Külünk, konuşmasında 15 Temmuz’un İslamı İslamsızlaştırarak Vestfelya süreciyle Türkiye’yi de dizayn etme girişimi olduğunu aktararak başarılı olmalarının halinde içten çöküşün başlayacağını ve toplu mezarlarda şehitlerin görüleceğini ifade etti.

Haber: Fatih Ünlüer

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.