Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaz Planları’na el koydu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaz Planları’na el koydu!
Yayınlama: 14.07.2017
Düzenleme: 14.07.2017 19:14
2
A+
A-

Boğaz Geri Görünüm’de Başkan Kadir Topbaş’ın 2 bodrum katın iptali için hazırladığı Plan Notu Değişikliği, 14 Temmuz’da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme alınmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Üsküdar Boğaz Geri Görünüm Bölgesi’nde 2 bodrum katın iptal edilmesiyle ilgili Plan Notu Değişikliği, oylanması beklenen İBB Meclisi’nde 14 Temmuz’da gündeme alınmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la biraraya geldiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bölge halkının tepkisini dikkate alarak konuya duyarsız kalmadığı; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile biraraya geldikleri, 4 kat + 1 bodrum ve ayrıca bodrumsuz 4 katlı iki maket yapılmasını istediği öğrenildi. Bakan Özhaseki, maketleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götürüp, bir sunum yaptı.

Kurmaylarıyla görüşüp nihai kararını verecek

Erdoğan, ‘0’ bodrum yerine 4 kat + 1 bodrum şeklindeki makete olumlu görüş verdiği belirtildi. Erdoğan ayrıca, 2960 Sayılı Boğaziçi Koruma Yasası kapsamında hazırlanan ve Büyükşehir ile Üsküdar Belediye meclislerinin onayladığı, Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıkları Kurulu’nun da olumlu görüş verdiği, 2016 Kasım ayında askıya çıkıp kesinleşen Boğaz Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi’ndeki Revizyon Nazım İmar Planı’nın hem Merkez Karar Kurulu’nda, hem de kendi kurmaylarıyla görüştükten sonra nihai kararını vereceği gelen bilgiler arasında. Kesinleşen Boğaz Planları, Geri Görünüm’de 0.15 taban oturumu, 4 kat + 2 bodrum, Etkilenme Bölgesi’nde ise, 5 kat + 2 bodrum konut yapılmasına izin veriyordu. Topbaş, silüet çizgisi içerisinde kalan Geri Görünüm Bölgesi’ndeki 2 bodrum katın iptal edilerek, 4 kat konut yapılmasını istiyor.

16 mahallede yaşayan 270 bin kişi bu kararı bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tatile gireceğinden, Plan Notu Değişikliği hakkındaki oylama Eylül ayındaki meclis toplantısına kaldı. Bölge halkı ise, konuya oldukça tepkili. İmar Planları’nın kesinleşimesine rağmen uygulamanın yapılamaması, deprem riski taşıyan ve 270 bin kişinin yaşadığı 16 mahalle halkını tedirgin ediyor ve 5 yıldır Cumhurbaşkanı’nın ikamet ettiği Üsküdar ilçesinde kentsel dönüşüm yapılamaması tepkiyi artıran en büyük sebeplerin başında geliyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.