Polis komşusu tarafından öldüresiye darp edildi!

Polis komşusu tarafından öldüresiye darp edildi!
Yayınlama: 12.08.2017
Düzenleme: 09.11.2017 14:39
0
A+
A-

Üsküdar Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Ali İpek, polis memuru olan komşusu Yunus Emre Ş. ile aralarında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine polis memuru yaşlı adamı insanlığa sığmayacak bir şekilde darp etti.


Üsküdar’da mütevazi bir dairede eşiyle birlikte hayatını idame ettiren 65 yaşındaki Ali İpek, 4 Ağustos günü yaşadıkları nedeniyle akli dengesini yitirdi. İddiaya göre, kızı Ebru Çalım’ın tatil için geldiği evde torununun doğum günü için hazırlıklar yapan İpek, evinin önündeki çiçeklik ve bir kısım bölümleri boyamak istedi. Ancak, komşusu olan polis memuru Yunus Emre Ş. bu duruma karşı çıktı ve kalp hastası olan yaşlı adamla tartışmaya başladı. Aralarındaki tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü ve polis memurunun şiddetine maruz kalan Ali İpek, aldığı darbelerle yere yığıldı. İnsanlığa sığmayacak bir şekilde şiddet uygulayan Yunus Emre Ş., hızını alamayarak aileye ve etrafa da tehditler savurdu.

Olay yerine gelen ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ali İpek’in kafatasında çatlak, yüzünde ve vücudunun bir çok yerinde darba bağlı kanamaların olduğu belirlendi.

Polis memuru hem tehdit etti, hem de öldüresiye dövdü

Babasının uğradığı şiddeti gözyaşları içinde anlatan Ebru Çalım, adaletin yerine gelmesini isteyerek şunları söyledi, “4 Ağutos günü, kızımın doğum günü için babam bahçede hazırlıklar yapıyordu. Polis memuru ve annesi o gün pazardan gelmiş ve pazar arabasıyla boyanan kısımların üzerine basarak o şekilde geçtiler. Babam birşey söylemedi. Ardından Yunus Emre Ş, babamın yanına gelerek, ‘Sen buraları boyamak için kimden izin alıyorsun? Sana burayı boyama hakkını kim veriyor? Sen bana söyledin mi?’ şeklinde konuşmalar yaptı. Babam yine herhangi söz söylemedi. Tehditler savurarak, ‘Sizi karakola çekeceğim. Coplatacağım!’ dedi. Babam da usulca ayağa kalkarak, ‘Oğlum senin derdin ne? Sen geçen akşam komşulara sessiz olan diye bağırmışsın. Onlara dehditvari konuşmuşsun. Ne yapmaya çalışıyorsun?’ dediği anda, babama öyle bir hızlı girişti ki, attığı yumruklarla babam yere yığıldı ve kanlar içinde kaldı. Ben de, ‘Sen benim babama ne yapıyorsun?’ dediğim anda, bana da uçar tekme ve yumruklarla saldırmaya başladı. Buraya bütün komşular toplandı. Polis ve ambulans çağırdılar. Biz kendimizi hastanede bulduk. Babamın burada beyin kanaması geçirdiği, kafatasında çatlak olduğu ve akli dengesinin gidip-geldiği belirlendi. Benim babamı bu hale sokanların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

İfadesi alınmak üzere karakola getirilen polis memuru Yunus Emre Ş, ifadesinde, Ali İpek’e vurmadığını, sadece ittiğini ve yere düştüğünü söylediği öğrenildi. İfadesinden sonra serbest bırakılan Yunus Emre Ş.’nin açığa alındığı da son dakika gelen haberler arasında.

Haber: Mert ALPARSLAN