Hastalığına tanı konulamayan acılı baba, oğlu için yardım bekliyor

Hastalığına tanı konulamayan acılı baba, oğlu için yardım bekliyor
Yayınlama: 14.08.2017
Düzenleme: 09.11.2017 14:39
0
A+
A-

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri’nde çalışan baba Şenol Abay, 2008 yılında dünyaya gelen oğlu Mustafa’nın hastalığına bir türlü tanı konulamadığı için çaresiz.

Üsküdar Selamiali Mahallesi’nde Şenol ve Arzu Abay çiftinin 2008 yılında Zeynep Hastanesi’nde doğan oğullarının alnında şişlik olduğu anlaşılınca, doktorların geçici bir durum demesine rağmen 1 hafta sonra Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acilen ameliyat olması gerektiğine karar verildi. 2009 yılında Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk ameliyatını oldu. Yapılan tetkiklerde ‘anemi sendromları’yla ilişkilendirildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Mustafa Abay’a yeniden tahliller yapıldı. Sonuçta herhangi bir tanı konulamadı. Şu anda 9 yaşında olan Mustafa Abay’ın beyni arkada sıkıştığı için öne doğru büyüyemiyor.

Hastalığına Türkiye’de çare bulunamadı

Annesi tarafından 2 yaşında terkedilen Mustafa Abay, babasıyla birlikte yaşamaya devam ediyor. Abay, bugüne kadar geçirdiği tüm ameliyat ve tetkiklerde hastalığına çare bulunamazken, pskiyatri ilaçları alıyor. Konuşma zorluğu da çeken küçük çocuğun okuma-yazması zayıf durumda. Oğlunun durumuyla ilgili konuşan baba Şenol Abay, “Çocuğumun hastalığına Türkiye’de çare bulunamadı. Çocuğumun gerekirse yurtdışında tanı konulup, tedavisinin yapılması için devletimden yardım bekliyorum” dedi. (Haber Merkezi)