Mahmut Tanal: Hesabını sandıkta sorun!

Mahmut Tanal: Hesabını sandıkta sorun!
Yayınlama: 22.08.2017
Düzenleme: 09.11.2017 14:39
1
A+
A-

Üsküdar Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çamlıca Camii’nin etrafını açmak için başlattıkları kentsel dönüşüm projesine, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, “Ak Parti’ye oy vermeseydiniz, bunlar başınıza gelmezdi!” diyerek, tepki gösterdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in en büyük hedeflerinden biri olan kentsel dönüşüm projesi, bölgede plan tadilatı yaparken, ne Büyükşehir, ne de Üsküdar Belediye meclisi’nde oy vermeyen CHP’nin tepkisine neden oluyor. TOKİ’nin, Kirazlıtepe’de başlattığı dönüşüm projesine karşı çıkan CHP Üsküdar Teşkilatı “Mülkiyet Hakkı Anayasal Haktır, Hiç Bir Güç Gaspedemez” konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıya, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İlçe Başkanı Erdoğan Altan, MHP, BBP ve HDP ilçe yöneticileri, Kirazlıtepe Mahalle Muhtarı Nazmi Yamaç ve çok sayıda halk katıldı.

TANAL: HESABINI SANDIKTA SORUN!

Üsküdar’ın sorunlarını TBMM’de sık sık gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Barınma hakkı önemli bir insani haktır. Üsküdar Belediyesi böyle bir kentsel dönüşüm talebinde bulunmamış olsaydı, başınıza böyle şeyler gelmezdi. Üsküdar, Büyükşehir ve iktidar Ak Parti’den… Burada ikamet eden Cumhurbaşkanı da Ak Parti’den… 23 yıldır imar problemini çözemeyen, sizi mağdur eden de Ak Parti… Bazılarınızın kapılarına mühür vurulmuş ve ‘2964 sayılı kanun 3194 sayılı Boğaziçi ve TCK nın 184 sayılı yasasına aykırı olarak yapılan konutunuz mühürlenmiştir’ diye yazıyor. TCK 184 ün yürürlülük tarihi 2005 yılıdır geçmiş yapılara taşınamaz. Suçta ki eşitlik ilkesi gereği mühürlerin iptali için davalar açabilirsiniz. TOKİ, kâr amaçlı kurulmamıştır. Fakire fukaraya konut yapsın diye kurulmuştur. Size yapılan yapılan TOKİ tekliflerinde 4. madde, 6. fırkada, ‘…üzerinde bina olmayan arsalara bedelini öderim, alırım’ diyor. Bu zorbalıktır, bunun hesabını sandıkta sorarsınız. Kentsel dönüşüme evet ama yerinde olmak kaydıyla ve göç ettirilmemek şartıyla olmalıdır” dedi.

ALTAN: BİRLİK OLURSANIZ SİZE ZARAR VEREMEZLER

Yaklaşık 11 ay önce Üsküdar’da ilan edilen kentsel dönüşümden sonra hiçbir şeyin değişmediğine dikkat çeken CHP Üsküdar İlçe Başkanı Altan, “Belediyeler her türlü ihtiyaçları gideren kurumlar olmalıdırlar. Buraların değerlendirilmesini belediye yaptı. Size ne verileceğini de TOKİ belirliyor. Size soran yok! Birlik olursanız size zarar veremezler. Sizler, belediye önüne 5 kişi gelin, 5 kişi ile yanınıza geliriz. Ama kimse birşey yapmazsa, bizim de birşey yapmamızı beklemesin” dedi.