CHP Üsküdar’da ilk kadın başkan adayı

CHP Üsküdar’da ilk kadın başkan adayı
Yayınlama: 12.11.2017
Düzenleme: 12.11.2017 19:29
15
A+
A-

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Sibel Tan Çetinkaya, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. İkinci dönem İlçe Sekreterliği yapan Çetinkaya’nın adaylığı, CHP Üsküdar’da ilk olma özelliği taşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar İlçe Örgütü, Aralık ayı içerisinde kongreye gidiyor. Adaylığını ilk açıklayan isim Sibel Tan Çetinkaya oldu. Parti binası toplantı salonunda basın açıklaması yapan Çetinkaya, “Üsküdar ilçe örgütümüzde sizin desteğiniz ile ilk defa bir kadın başkan seçilecek” dedi. Öncelikli hedeflerinin birbirlerine sevgiyle bakmak, hiç kimsenin kendini öteki hissetmesine izin vermemek olduğunu kaydeden Sibel Tan Çetinkaya, “15 yıl önce üzerimize çöken karanlık bizi hızla Orta Çağ’ın karanlığına götürüyor ve bu karanlığın en dibini biz kadınlar yaşayacağız. Buna ısrarla onları destekleyen, olacakları bir türlü fark edemeyen kadınlarda dahil. Bunu kader olarak kabul edemeyiz. Atatürk’ün ışığı ile buna direneceğiz ve hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu alıp bu Orta Çağ kafalı karanlık zihinleri birilerinin değiştirmesini beklemeyeceğiz, değiştiren olacağız. Birçok hakkı Avrupa ülkelerinden önce almış biz kadınlar bugün ‘Müftüler nikah kıysın’ı konuşabiliyoruz, onunla mücadele ediyoruz, müdahalelerle karşılaşıyoruz” diye konuştu
Ben iki dönemdir örgütün iradesi ile Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Sekreteriyim.

“CHP’yi Üsküdar’da birinci parti yapacağız”

Çetinkaya, şöyle devam etti, “Bu iki dönemde edindiğim tecrübe; ekip çalışmasına inanma, donanım, birleştirici liderlik özellikleri olmadığında değişim, dönüşüm, hedefe yönelme mümkün olmuyor. İlçe Başkanlığı kariyer alanı olarak  görüldüğünde, hem kullanılmaya müsait bir pozisyon oluyor hem de bu pozisyonda oturan kişisel beklentileri doğrultusunda hareket etmekten kurtulamıyor. O koltukların gücü her zaman örgüt lehine kullanılmalı. Kullanılmadığı zaman izlenecek yol ve yöntem konusunda derin ayrılıklar yaşanıyor. Bizim yola çıkarken Cumhuriyetimizi geri almak ve  bu karanlık zihniyetli insanlarda vatanımızı ve çocuklarımızı korumak dışında bir beklentimiz yok. Üsküdar’da her seçimde partimizi birinci çıkarmak bizim en önemli görevimiz ve bunu başaracağız.

“Biz daha akıllı ve daha yetenekliyiz”

Kadının rolü çok önemli. Bizim en büyük siyasi rakibimiz Cumhuriyet devrimlerini ve bizi lime lime etme gücünü kadınların çalışmasıyla kazandı. Biz o kadınlarıda bu karanlıkta almalıyız… Fark etmelerini sağlamalıyız. Çünkü biz sadece kendimiz değiliz, selam verdiğimiz herkesiz. O kadını, erkeği, çocuğu benin değil, benden değil diyerek görmezden gelemeyiz. Biz Cumhuriyet kadınları bunu başaracak güçteyiz.  Daha akıllıyız ve daha yetenekliyiz. Tek eksiğimiz zor bir araya gelebiliyoruz ama artık söz konusu vatan ve bunu başaracağız.

“Üsküdar’a CHP’nin bayrağını dikeceğiz”

Tüm projelerimiz bütün örgütü dahil ederek Üsküdar’da büyümek üzerine olacak. Halkla bir araya geleceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle bir araya geleceğiz. HAYIR’da nasıl birleştiysek, Üsküdar’ı geri alma paydasında da birleşeceğiz. Mahalle bazında Üsküdarlıların beklentilerini tespit edip, sonuçlar üzerinden her mahallede özel projeler ve çözümler üreteceğiz. Kadınlar bu çalışmanın her zaman olduğu gibi öncüleri olacak ve kadınların öncü olduğu bu savaşı kaybetmeyeceğimize ve başaracağımıza inanıyorum.  2019’a hazır halde gideceğiz ve partimizin bayrağını Üsküdar’a dikeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız ve bizim bu başarımız Türkiye’ye de heyecan verecek. Bize de Üsküdar’ı ger almanın gururu yetecek. Bütün bunları başarabilmemiz için sizin bize güç vermeniz gerekiyor. Birlikte çalışalım, birlikte başaralım.

Size çok inanıyorum ve güveniyorum. Bu yolda bizi yalnız bırakmayın. Hep birlikte Üsküdar’ı geri almak ve aydınlığa kavuşmak için ben ülkemin ve partimin fikri hür, vicdanı hür bir kadını olarak ilk adımı atıyorum ve karşınızdayım. Desteğinizi bütün kalbimle istiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yolumuz ve yolculuğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu ve yolculuğudur.”

Oğuzhan KAPLAN