AGD Üsküdar’dan “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi”

AGD Üsküdar’dan “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi”
Yayınlama: 26.12.2017
0
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği Üsküdar Şubesi, 31 Aralık’ta “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” düzenleyecek.

Anadolu Gençlik Derneği Üsküdar Şubesi, dev bir organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor. 31 Aralık Pazar günü saat: 20:00’de Üsküdar Kirazlıtepe’deki Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleşecek olan programda, Türkiye ezan okuma birincisi Mustafa Alphayta Kur’an-ı Kerim tilavetinde ve ezan dinletisinde bulunacak.

Programda mehter takımı gösterisi ile beraber Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ün anlatımı, şiir dinletisi, sinevizyon gibi içerikler de olacak.

“Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” önemli bir yarışmanın ödül törenine de ev sahipliği yapacak. AGD tarafından tüm Türkiye’de, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Siyer-i Nebi” yarışmasında Üsküdar’da dereceye giren öğrenciler ödül alacak.

Halka açık olarak organize edilen gecede ayrıca katılımcılara yönelik hediye çekilişi de yapılacak.

Kudüs Vurgusu!

Bilindiği üzere Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’nin dört bir yanında her yıl 31 Aralık’ta “Mekke’nin Fethi” programları düzenliyor. Ancak bu sene yaşanan son gelişmelerin ardından programın “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” olarak düzenlenmesine karar verildi. Bu kararla Mekke’nin Fethi ile birlikte Kudüs’ün de tüm Türkiye’nin gündeminde yer alması sağlanacak.

Hamdemirci’den Program Daveti

Öte yandan Anadolu Gençlik Derneği Üsküdar Şubesi Başkanı Ahmet Hamdemirci de “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programına dair kısa bir açıklamada bulundu. Bütün Üsküdarlıları geceye davet eden Hamdemirci, “Mazlum ve mağdur İslam coğrafyasının yanında olduğumuzu göstermek, acılarını paylaşmak ve zalimlere korku salmak için biraraya geliyoruz” şeklinde konuştu.