Yöresel ürünler Üsküdar halkıyla buluşuyor

Yöresel ürünler Üsküdar halkıyla buluşuyor
Yayınlama: 09.01.2018
0
A+
A-

Kimsesiz çocuklar ve şehit ailelerine yardım için düzenlenen kermes, Üsküdarlıların beğenisine sunuldu. Ülkü Ocakları Üsküdar Şubesi’nin öncülüğünde ve Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle, “Yöresel Ürünler” kermesi, eski belediye binasının olduğu alanda açıldı.

Ülkü Ocakları Üsküdar Şubesi’nin öncülüğünde düzenlenen kermesten elde edilen gelir, kimsesiz çocuklara ve şehit ailelerine bağışlanacak. Sunulan her ürün organik, doğal ve el yapımı…  Kermese ürünleriyle katılan iller; peyniriyle Giresun, pastırması, sucuyla meşhur ilimiz Kayseri. Ekmeğiyle Trabzon, baklavalarıyla Ankara Beypazarı yer alırken, Gaziantep, Çankırı, Elazığ illerimiz de ürünleriyle kermeste yerlerini aldı.

Kapalı alan içerisinde yüzlerce halkın ziyaret ettiği kermeste Giresun’un peynirini ziyaretçilere sunan Firdevs Turan, “Halkın ilgisi oldukça yoğun. Gökyüzünü bile göremiyoruz. Peynirden kafamızı kaldıramıyoruz” derken, “Büyük boydaki Trabzon ekmeklerini gören Üsküdar halkı önce şaşırıp, sonra kiloyla alıyorlar” diyen satıcı Hüseyin Aklakebir, “Trabzon ekmeğine halkın ilgisi çok büyük” dedi.

Dördüncü gününde satışlarına  devam eden “Yöresel Ürünler” kermesi, 21 Ocak tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Derya Erhan