Aile Okulu Eğitimleri’ne katılanlara sertifikası verildi

Aile Okulu Eğitimleri’ne katılanlara sertifikası verildi
Yayınlama: 17.01.2018
Düzenleme: 17.01.2018 16:30
4
A+
A-

Üsküdar Bilgi Evi ve Çocuk Akademileri’nde gerçekleştirilen Aile Okulu Eğitimleri’ne katılarak belge almaya hak kazanan 321 veli, sertifikalarını Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen bir törenle aldı.

Eğitimin en önemli ayaklarından birini oluşturan aile eğitimleri hafta içi ve hafta sonu olmak üzere oluşturulmuş programlarla, Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri (ÜSGEM)’ne bağlı Bilgi Evi ve Çocuk Akademilerinde eğitimleri başladı. Bir toplumda kadın öğrenirse ailesine de öğretir fikriyle çıkılan bu yolda; kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevi üstleniyor. Bu doğrultuda başlatılan eğitimler Uzman rehber öğretmenler tarafından yürütülen bu eğitimler 10 hafta sürdü.

Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen törene katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Daha huzurlu daha mutlu bir aile daha yetişmiş gençlerimiz, çocuklarımız amacımız budur. Bununla ilgili çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz de, “Çocuklarımızı daha iyi tanımak adına evlerinize misafir oluyoruz, ev ortamlarınızı görüyoruz. Çocuklarımızın kendilerine ait çalışma odaları var mı? Evinizde ki televizyona ayırdığınız süre akıllı telefonlara ayırdığınız süre ve bunun yanında çocuklarınızla geçirdiğiniz süre bilinçli aile olma adına yaptıklarınızı görmüş oluyoruz. Eğer bize düşen bir görev varsa bunları da öğrenerek yardımcı oluyoruz. Bizler, belediyemizin değişik eğitim merkezlerinde liselere, üniversite sınavlarına hazırlık; bunun yanı sıra çocuk üniversitemizde üstün zekalı yetenekli öğrencilerimize yaptığımız çalışmalarımız da var” diye konuştu.

Haber: Derya Erhan