Afrin’deki askerler üşümesin diye ördüler…

Afrin’deki askerler üşümesin diye ördüler…
Yayınlama: 01.02.2018
0
A+
A-

Afrin’e düzenlenen “Zeytin Dalı Harekatı”na katılan Mehmetçikler için üşümesin diye başlatılan proje kapsamında, “Üsküdar Belediyesi İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde şapka, eldiven örme kampanyası başlatıldı.

Afrin’deki askerlere destek vermek amacıyla KÜP projesi ile başlatılan Mehmetçiğe şapka, bere ve eldiven örme kampanyasının ilk ürünleri haftaya Mehmetçiğe ulaşmak için yola çıkacak. Üsküdarlılar, yaşlı-genç demeden pek çok kadın Mehmetçik için şapka, bere ve eldiven örüyor.

Başkan Türkmen, emeği geçenlere teşekkür etti

İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başlatılan kampanya ile ilgili, “Çok güzel bir mekanda anlamlı bir gerekçeyle biraradayız. Çok değerli İkinci Bahar Emekliler Kahvemizin Başkanı Fatma Önerge ve belediyemizin başlattığı Pazar Yeri Projemizin baştan sona kadar başarı ile getiren değerli hanım kardeşlerimize sevgili çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Burası, İstanbul’da ya da Türkiye’de çok özel bir mekan. İkinci Bahar Emekliler Kahvesi adıyla sosyal belediyeciliğin en güzel projelerinden biri olarak gördüğümüz ve Üsküdarlı ‘ihtiyar delikanlılarımıza, genç kızlarımıza’ haftaiçi ve haftasonu dostlarıyla sohbet etme imkanı veriyor. Bugün, burada yapılan çalışma diğerlerine göre daha anlamlı. Ülkemiz bir savaş halinde. Kimse bir savaş olsun istemez ama gerektiğinde gözümüzü kırpmadan da askere gideriz. Hanımlarımız bu soğuk hava şartlarında Mehmetçiğin daha az üşümesi için böyle bir proje başlattı. Hepsi sağolsun, emeklerine sağlık” diye konuştu.

Fatma Önerge: Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik

Üsküdar Belediyesi İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nin sorumlusu ve Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı olan Fatma Önerge de, bu kampanyanın Afrin’deki askerlerin yanında olduklarını göstermek amacıyla başlattıklarını ifade etti. Önerge, “Bu proje, Üsküdar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüyle başlatılan bir projedir. KÜP projesindeki hanımların başlatmış olduğu bir projedir. Afrin’deki askerlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla şapka, bere ve eldiven örme kampanyası başlattık. Bereler örüyoruz, şapkalar örüyoruz. KÜP projesinde çok seri bir şekilde eldiven ören arkadaşlarımız var. Pazarlarda şu anda görevli olan hanım arkadaşlar da örgülerini pazarda örmeye devam ediyorlar. Evlerinde ören yaşlılarımız var. Buraya kadar gelemeyecek olan yaşlılarımız, kahvemizden iplerini aldırıp evlerinde askerlerimiz için örmeye devam ediyorlar. Hedefimiz en az 100 karton bereyi örüp, Afrin’deki Mehmetçiklerimize teslim etmek. Yünler benden Üsküdarlı hanımlar gelsinler yünleri emekliler kahvesinden alsınlar. Yünler benden örmesi onlardan tüm Üsküdarlı hanımlardan destek bekliyoruz” dedi.

KÜP projesinde yer alan Selma Ünal duygularını şöyle ifa etti, “Duygularımı anlatmaya kelimeler yetmez. Severek yavrularımıza atkı, bere örüyoruz. KÜP projesi olarak göndereceğiz. Güle güle giysinler Allah’ım onları korusun”

Haber: Derya Erhan