Hilmi Türkmen: CHP’den halk hesap soracak!

Hilmi Türkmen: CHP’den halk hesap soracak!
Yayınlama: 10.04.2018
Düzenleme: 10.04.2018 17:43
3
A+
A-

Üsküdar Belediye Meclisi’ndeki 2017 Yılı Faaliyet Raporu görüşmelerine, imar artışı getiren Boğaz planlarına dava açıp yürütmeyi durdurma kararı aldıran CHP’li meclis üyeleriyle, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in hararetli tartışmaları damgasını vurdu. Türkmen, “Üsküdar halkı CHP’den hesap soracak” dedi.

CHP Üsküdar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Erdem, meclis kürsüsünden Üsküdar Gazetesi ve Sahibi Dr. Adnan Odabaş’a hitaben, ‘CHP’ye Büyük Tepki’ manşetiyle yayınladığımız haberi hedef göstererek, “Ben imar artışını iptal ettirmek için dava açmadım. Bosna Bulvarı’ndaki imar hakkının tüm bölgeye verilmesi için dava açtım. Lütfen, gazetenizde bunu da yayınlayın” dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN, CHP’YE YÜKLENDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, CHP’li meclis üyeleri Ercan Erdem, Erdal Tüfekçi, Nezih Küçükerden, Av. Banu Gün Öztürk, Özgür Aydın ve Hakkı Sağlam’ın, “Boğaz Bölgesi’nde neden 2 kat imar durumunu 5 kata çıkardınız? Neden bodrum katları iskana açtınız? Yeşil alan payını neden %40’tan fazla almadınız?” şeklindeki haberimizi doğrulayan iddialara dayalı olarak, Boğaz Planları’nın iptali ve Yürütmenin durdurulması için açtıkları dava dilekçesini okuyunca meclis’te tansiyon yükseldi.

İstanbul Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesi’nin 16 mahallede kentsel dönüşüm yapmak amacıyla onayladıkları 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Üsküdar Geri Görünüm ve Etkilenme Böleleri koruma amaçlı revizyon nazım imar planı tadilatını, CHP’li meclis üyelerinin 2 kat imar artışını fazla, %40 yeşil alanı da az buldukları için planının iptali istemiyle Yargı’ya başvurmaları, 2017 Faaliyet Raporları’nın görüşüldüğü belediye meclisi’nde tartışmalara neden oldu.
CHP Grubu adına Banu Gün Öztürk’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz bu kadar yoğun çalışma temposunda iken, ne yazık ki CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız ısrarla ve inatla, o geleneksel CHP tavrından asla vazgeçmeden bu projelerimizi, bu çalışmalarımızı engellemek için adeta yarışıyorlar” dedi. CHP’li Büyükşehir ve Üsküdar Belediye Meclis Üyelerinin ısrarla, siyasi anlamda intihar edercesine Üsküdar halkına haksızlık ettiklerinden söz eden Türkmen, “Bırakın Üsküdar halkını, tarih sizi hiçbir zaman affetmeyecek” dedi.

5 KAT İMARI ÇOK GÖRÜYORLAR!

Türkmen, şöyle devam etti, “Bu kadar açık söylüyorum. Dava açanlar kim? CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız… Vekilleri, avukatları kim? CHP’li meclis üyesi bir avukat arkadaşımız… Yani, davayı açan da, dosyayı hazırlayan da, dilekçeyi yazan da CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız… Burada, yazdığınız dilekçedeki davacılar İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, İBB Meclis Üyesi Özgür Aydın, İBB ve Üsküdar Meclis Üyesi Nezih Küçük Erden. Dava açanlar ve Yürütmenin Durdurulmasını isteyenler İBB ve Üsküdar Meclis Üyesi Ercan Erdem, Üsküdar Meclis Üyesi Erdal Tüfekçi… Bu meclis üyesi arkadaşlarımız dava dilekçelerinde aynen şunları söylüyorlar, ‘Bu planda daha önce 0.15, 0.30. H.6.50, 2 kat, az yoğunlukta olan planı; 0.15, 0.75, H.15.50, 5 katlı yüksek yoğunluklu hale getirdiler. Suçumuza bakar mısınız sevgili Üsküdarlılar. Bunu size çok görüyor CHP’li meclis üyesi arkaşlarımız. Özellikle bilmenizi isterim. Ve yine devam ediyoruz. Dava dilekçesinde hızlarını alamayıp konuyu öyle bir noktaya getirmişler ki, ‘Bu planda bölgenin tamamı yüksek yoğunluklu konut alanı kabul edilerek, aynı parselde 1.436 m2 inşaat hakkı tanınmıştır. Ayrıca, Boğaziçi’nde şimdiye kadar 1.nci bodrum kata dahil iskan hakkı verilmezken, bu AK Parti’liler 2.nci bodrum kata bile iskan verecekler yetişin Üsküdarlılar’ diyor, haberiniz olsun.

KENDİLERİNE KONUYU ANLATTI

KHatırlarsanız bu plan meclis’ten geçmeden önce geldik ve belediye başkanı olarak grup odanıza, sizlere dedik ki, ‘Sevgili meclis üyesi arkadaşlarım. Biz bu planı Allah’ın izniyle çıkaracağız. Sorun yok! Gelin bunu oy birliği ile geçirelim ki, Üsküdar’daki bu planlar bütün İstanbul’a örnek olsun. Bakın ne güzel anlaştılar iktidarı, muhalefeti… İmar, Üsküdar halkının neredeyse %60’ını ilgilendiriyor.’ Geldik, burada planın oylamasında CHP grup olarak ‘hayır’ oyu kullanma kararı aldılar. ‘Hayır’ oyu kullanmaya vicdanı el vermeyen bazı CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız tam oylama zamanında salonu terkettiler. Onlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

ACİLEN ‘DURDURUN’ DİYORLAR

Gelelim Ercan Erdem ve Erdal Tüfekçi’nin dava dilekçesindeki ifadelerine, ‘Bu planın iptal edilmesi lazım ve derhal yürürlüğünün durdurulması lazım.’ Öyle ya, mahkeme devam ederken bir Üsküdarlı hemşehrimiz bu plan haklarından yararlanarak kentsel dönüşüm yaparak, ada-parselinde inşaat yapar aman aman… Bir Allah’ın kulu bir haklardan istifade etmesin diye, diyor ki mahkemeye, ‘Acilen yürürlülüğünü durdurun bunun.’ Neden biliyor musunuz?, ‘Burada metrekare olarak inşaat alanı artışı sağlanmak suretiyle rant sağlanması ve bu rantın da kanunların delinerek kazanılması yönünde bu planın yürürlüğünü derhal durdurun’ diyor, bu iki meclis üyesi arkadaşlarımız. Burada haksızlık da yapmayalım. Bu iki meclis üyemizin vekili de CHP’li meclis üyesi arkadaşımız Banu Gün Öztürk hanım da bu dava dilekçesinde avukattır. ‘Buna karşı konuşuruz, itiraz ederiz. Yalan konuşuyorsunuz, haksızlık yapıyorsunuz’ diyebilirsiniz. Sevgili Üsküdarlılar, işte belgeler, işte dava dilekçesi. Bir tanesi 13. İdare Mahkemesi, diğeri İstanbul 7. İdare Mahkemesi, bir diğeri İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi. Yine, İstanbul 5. İdare Mahkemesi.

MAHKEMEYİ BEKLEYEMEDİLER!

Biz, ne güzel hizmetlerimizi, projelerimizi konuşmak varken CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız, nerede Üsküdar’ın yararına bir iş varsa karşılarındalar. Üzücü olan da, mahkemeye ‘derhal bunu durdurun’ demek ise, inanın çok daha üzücü… Bırakın yargılama devam etsin, mahkeme sonuçta bir karar verecek. O karara saygılıyız demek varken; ‘hayır efendim!’, ‘Mahkemenin sonuçlarını beklemeye bile tahammülüz yok. Derhal yürütmeyi durdurun’ demek ise, zaten bunun hesabını Üsküdar halkına veremeyeceksiniz ama, tarihe asla veremeyeceksiniz. Bizim Boğaz Planları ile ilgili CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızla görüştüklerimiz de var. Onların da tapulu arsaları da var biliyorum. Bir taraftan meclis’te bu planlara ‘hayır’ oyu verirken, evleri, yerleri olan meclis üyesi arkadaşlarımız müteahhitlerle de kıran kırana pazarlık yaptıklarını iyi biliyoruz. Hatta diyorlar ki, ‘Biz bu planlara hayır diyoruz ama, doğrusu gerçekten büyük bir avantaj sağlandı bize’ dedikleri de kulağımıza geliyor. Ne derece doğru bilmiyorum.

CHP’NİN DAVALARIYLA UĞRAŞIYORUZ

Sonuç olarak, Boğaz Planları’nı biz Türkiye’de, İstanbul’da eşi ve benzeri olmayan bir başarıyla hamd olsun tamamladık. İmar sürecimiz bitti. Şu anda, sahada vatandaşlarla müteahhitler kendi aralarında görüşüyorlar. Ama biz plan çalışmalarını bitirdik, şimdi de CHP’nin açtığı davalarla mahkemelerde uğraşıyoruz.”