Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi yine Üsküdar’dan…

Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması’nın birincisi yine Üsküdar’dan…
Yayınlama: 22.09.2018
Düzenleme: 22.09.2018 13:18
2
A+
A-

‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması’ Türkiye Birincisi geçen yıl İlçemiz Amine Hatun Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa Alphayta olmuştu. Bu yıl ise, Üsküdar İhsaniye Camii Müezzin-Kayyımı Saffet Çalış yarışmanın birincisi oldu.

Türkiye genelinde yapılan ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda başarılı olmuş din görevlilerinin katıldığı final programında birinciliği, Üsküdar’dan Saffet Çalış alırken, ikinciliği Yozgat’tan Resul Tekin, üçüncülüğü ise Kahramanmaraş’tan Abdurrahim Yağcı aldı.

Bitlis Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani katıldı.

Bilal-i Habeşi gibi ezan ile insanları namaza davet etmenin farklı bir duygu olduğunu dile getiren Çalış, “Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Namaza davet niteliği taşıyan ezanı güzel okumak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Allah rızası için olunca tadı başka oluyor. Programın organizasyonunda emeği geçen her kese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başta İlçe Müftüsü Ali Çakmak hocamız ve Müftülük ailesi olarak bizler de hocamızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.