AK Parti Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Şile adayları netleşti

AK Parti Üsküdar, Ümraniye, Beykoz ve Şile adayları netleşti
Yayınlama: 29.12.2018
Düzenleme: 29.12.2018 00:49
4
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklaması beklenen belediye başkan adaylıkları kesinleşen isimler belirlendi…

Tel: 0216 310 98 48

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti’nin İstanbul ilçelerindeki belediye başkan adayları bugün açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday tanıtım toplantısında tanıtılacak olan ve adaylıkları kesinleşen isimler arasında Üsküdar’da mevcut Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye’de İsmet Yıldırım, Şile’de AK Parti İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, Beykoz’da ise Murat Aydın olduğu öğrenildi.

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?

1973 yılında Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde doğan Hilmi TÜRKMEN, ilköğrenimini ve hafızlığını Şalpazarı’nda, liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nde, y​üksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.
1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar’da mesleğe başladı.
İş hayatının yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri bağlamında, çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK’larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği, Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği​ bunlardan bazılarıdır.
Siyasete aktif olarak 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları’nda başladı. Fazilet Partisi’nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti’nin kuruluş sürec​​i ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 genel ve 2004 yerel seçimleri​nde AK Parti Üsküdar İlçe SKM (Seçim​ Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı. 2003 – 2004 yıllarında ise AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi.
2004 yerel seçimlerinden sonra Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB Meclis Üyeliği yaptı.30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. ​

Evli ve iki kız, iki erkek çocuk babası olan Hilmi TÜRKMEN, İngilizce bilmektedir.

İSMET YILDIRIM KİMDİR?

1960 yılında Ümraniye’de doğan İsmet YILDIRIM, Bayburt kütüğüne kayıtlı olup aslen Rizelidir. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1982 yılında mezun olduktan sonra aile şirketinde müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve İnşaat Müteahhitleri Komitesi Başkanlığı’nın yanı sıra bir çok vakıf ve dernekte yöneticilik yapmıştır. 1999 yılından bu yana Kiptaş Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Yabancı dili İngilizce olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

İLHAN OCAKLI KİMDİR?

1971 Sakarya Akyazı doğumlu ilköğrenimini Akyazı’da 1989 Yılında Adapazarı Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu üniversite öğrenimini Almaata İktisat Fakültesi’nden mezun olarak tamamladı. Siyasi hayatına 2004 Yerel seçimlerinde SKM. Başkan yardımcılığı 2004 genel seçimlerinde SKM. Başkanlığı ve ilçe siyasi ve hukuki işler Birim Başkanlığı 2009 yerel seçimlerinde SKM Başkanlığı 01.10.2009 Tarihi itibariyle İçe Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

MURAT AYDIN KİMDİR?

1960 yılında Giresun’un Piraziz ilçesine bağlı Bozat beldesinde doğdu. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde “Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin ilçe yönetimi, il yönetimi ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu. 1994 yerel seçimlerinde Zeytinburnu İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 1999 yerel seçimleri sonucunda ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini kazanarak, üçü AK Parti’den olmak üzere dördüncü kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş oldu.

1985 yılından bu yana fotoğraf sanatıyla ilgilenen Aydın, 2011 yılında “Yeryüzünden Portreler” ve 2018 yılında da “An’a Tanıklık” adlı kişisel sergilerini açtı.