Kastamonulular ‘Banduma’ gecesinde biraraya geldi

Kastamonulular ‘Banduma’ gecesinde biraraya geldi
Yayınlama: 02.01.2019
5
A+
A-

Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen geleneksel ‘Banduma’ gecesinde, siyaset, iş dünyası ve STK başkan ile yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede, 800 tepsi Banduma konuklara ikram edildi.

Üsküdar Kastamonulular Derneği tarafından düzenlen  “Geleneksel Banduma” gecesi muhteşem  bir geceye ev sahipliği yaptı. Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen geceye iş dünyası,Sanat camiası, STK temsilcileri ile  1000 aşkın konuk geceye atıldılar.

Kastamonu gecelerinin renkli ve tecrübeli sunucusu Ufuk Acar’ın her zaman olduğu gibi geceye damga vurdu. Gecenin  ilk açılış konuşmasını Üsküdar Kastamonulular dernek başkanı Hasan Kuruoğlu yaptı.

Başkan Kuroğlu, yaptığı konuşmasında, “Öncelikle tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum, siz değerli konularımız ve hemşerilerimizle Üsküdar’da çok güzel şeyler yapacağız,Banduma bizim çocukluğumdan beri hep yaptığımız  yöresel bir lezzettir. Bizim Seydiler yöresinde hala gelen önemli misafirlerimize hala yapılır. Bu yıl 4. Gerçekleştirdiğimiz banduma gecesi artık bizimle İstanbul’da özdeşleşti hep soruyorlar ne zaman yapıyorsunuz diye bizde banduma bahane hemşerilerimizle sohbet şahane diyerek, birlik olmamıza vesile olan gecemizi geleneksel olarak düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz inşallah, Gecemize  şeref veren tüm konuklarımıza ve misafirlerimize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum “ dedi.

Gecenin organizasyonunda ev sahipliği yapan Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay, yaptığı konuşmasında;

“Kastamonu’nun güzel insanları buradan çok güzel gözüküyorsunuz,Bu güzel mekanda sizleri misafir etmekten onur duyuyorum, Kastamonu’ya hizmet etmekten çok mutluyum, Bizler Üsküdar’da bulunan  Teşkilat Başkanımız Sayın Hayri Konuk başta olmak üzere Üsküdar’da Kastamonulular olarak sizleri ağırlatan gurur duyuyoruz, Bu anlamda Üsküdar Kastamonulular derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine böyle güzel organizasyona imza atıklarından dolayı kutluyorum,  Teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte güçlü Türkiye olacağız tek amacımız birlik ve beraberlik  içersinde bir olmak diri olmaktır. Konuşmama şeyh şaban-ı veli’nin sözleri ile son vermek istiyorum;”  Gelişiniz güle güle, gidişiniz  güle güle,her işiniz güle güle  olsun diyor, hepinizi  rabbime emanet ediyor Sevgi  ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Geceye  Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Meclis Başkanı Esat Kalay,Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk,Osman Poyraz,Pendik Belediyesi Başkan yardımcısı Cevat Yaman,Araç Belediye Bakanı Mustafa Ayanoglu, İmes yönetim kurulu Başkanı Kemal Akar, KAS-DER Genel merkez Başkan vekili Orçun Şekercioğlu, Eski Kas-der Genel Başkanı Orhan Gümüş, Üsküdar Kastamonulular Derneği Onursal Başkanı İsmet Kütük, İş adamı Ali Kütük,KAS-KON Genel Başkan yardımcısı Kemal Turgut,çok sayıda STK Başkan ve yöneticileri ve çok sayıda Belediye meclis üyesi aday adayları ve sanatçılar katıldılar.

Gecenin ana sponsorları, Kütük mermer Ali Kütük, İmren Turizm Esat Kalay, İMES yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Ekşi İnşaat Mahmut Ekşi, İmren Ticaret Akif Özkan, Şerafettin Özkan, Venüs Pastaneleri Bekir Baş, Kütük Mermer İsmet Kütük, Genç Tokel Otomotiv Yakup Genç, Oska Ponpa Kadir Arkutçu, Reis Gıda Mehmet Reis,Modoko Kemal Turgut,Orze Turizm Mustafa Okşit,Batı makine Mehmet Yılmaz,Mertaş toplu tüketim Ersin Karataş’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

800 tepsi bandumayı leziz ve kaliteli şekilde  hazırlayan Yöresel lezzetlerin İstanbul’daki üstadı Ahmet Demir ve ekibini sahneye alarak teşekkür edildi.

Gecenin solistti  Türk sanat müziğinin güçlü sesi Arzu Akçanın unutulmaz konseri ile konuklar unutulmaz müzik ziyafetinin yanında pist’ de oynayarak yılın yorgunluğunu  ve stresini  attılar.