BTP adayı Turhan: Topraksız tarım projesi ile Üsküdar’da sebze-meyve üreteceğiz

BTP adayı Turhan: Topraksız tarım projesi ile Üsküdar’da sebze-meyve üreteceğiz
Yayınlama: 01.03.2019
1
A+
A-

Üsküdar BTP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sayın Hüseyin Turhan “ projelerini bir bir açıklıyor. Ülkemizin sebze ve konusunda çektiği sıkıntılara Topraksız Tarım uygulamaları ile çözüm bulacağını söyleyen Hüseyin Turhan ” Üsküdar’da sebze ve meyve ürünlerini kendimiz üreteceğiz, ürettiğimiz ürünü halkımıza maliyetine satacağız. Belediyemizin bu projesi ile Üsküdar seracılıkta doruk noktaya çıkacak” dedi

Mikrofonlarımıza konuşan BTP Üsküdar adayı Hüseyin Turhan şunları söyledi;

“Dünya  birçok ülkesinde örtü altı tarımın %95’i topraksız tarım yöntemleri ile gerçekleştirilmektedir. Başta Hollanda,Kanada, İngiltere, İtalya, Japonya, Yeni Zellanda da topraksız tarım ile yüzlerce çeşit tarım ürünü üretilmektedir. Ülkemizde  ise, 563,000 dekar örtü altı üretim alanının sadece 1,400 dekarında topraksız tarım uygulamaları yapılmaktadır.

Tarımla uğraşan birçok firmanın uygulamaya aldığı “topraksız tarım“,geleceğimizin en popüler tarım yatırımıdır. Toprak yerine volkanik kayaların, minerallerin kullanıldığı toraksız tarımın getirisi de çok büyük.

Şuan da dünya genelinde 50 milyar dolarlık pazarı olan topraksız tarımı biz Belediye olarak Üsküdar ilçemizin bir çok bölgesinde uygulayacağız.

Topraksız tarımın yatırım maliyeti, diğer tarım metoduna göre yüksek olsa da uygulamadan alınan çok yüksek olduğundan diğer uygulamalara göre çok mantıklıdır. Topraksız tarımda bitkiler %60 oranında daha hızlı büyürler. Ve topraksız tarım sağlık açısından da çok iyidir.

Ülkemizde de bazı bölgelerde bu çalışma yapılmaktadır.Üsküdar’ın belirli bölgelerinde topraksız tarım çalışmaları başlatacağız. Topraksız tarım çalışması dünyanın birçok bölgesinde yapılmakta ve toprakta yapılan tarımdan daha çok ürün elde edilmektedir.

Biz Üsküdar belediyesi olarak belirli bölgeleri seçeceğiz. Önceliğimiz Üsküdar ilçesi sınırları olacaktır. Alanımızın yetmediği yerde boşta duran devlet arazilerini kiralayarak topraksız tarım projelerini uygulayacağız. Bu çalışma ilçemizde mevcut olan üniversitelerden bilimsel ve teknik destek alınarak yapılacak. Bu çalışmalarda Üsküdar halkını istihdam edeceğiz.

Biliyorsunuz ki Üsküdar Türkiye’nin birçok ilinden göç almış büyük bir ilçedir. İlçemizde ikamet eden binlerce kişi daha önce kendi köyünde tarım ile uğraşmış fakat para kazanamayınca köyünü terk ederek Üsküdar’a yerleşmiş insanlardır. Daha önce tarım ile ilgilisi olan bu insanları topraksız tarım konusunda eğiterek kurduğumuz bu tesislerde istihdam edeceğiz.

Hatta bu projeye halkımızı da ortak edeceğiz. Halkımız kendi sahibi olduğu işletme de hem işçi olacak hem de patron olacak. Ve Üsküdar kendi sebzesini kendi meyvesini yetiştiren bir ilçe olarak tarihe geçecek. Ayrıca  organik ürün üretimi de yapacağız. Ürettiğimiz organik ürünler hem pazarlarda hemde kuracağımız internet sitesinde satılacak.

Bu vesile ile hem halkımız hemde belediyemiz kazanacak. Belediyemizin kazandığı tüm gelirler tekrar halkımızın faydasına kullanılacak.

GDO’ lu tüm ürünlerden insanımızı kurtararak hem ülke ekonomisine katkı sağlayacağız hem de halkımızın sağlığını koruyarak hastane kapılarında sürünmekten kurtaracağız. İlçemizde belediye organik pazarları kurarak bu ürünleri halkımıza ulaştıracağız. Mevcutta Üsküdar’da semt pazarı kuran pazarcı kardeşlerimize de buralardan yer vererek ek gelir kazanmalarını sağlayacağız.

Kanserin yaygın olduğu bir dönemdeyiz. İnsanımızı hasta eden en büyük unsur yediğimiz gıdalardır. Sağlıklı organik ürünler üreterek gelecek nesillere örnek bir model oluşturacağız. Bu vesile ile ilçemiz tarım konusunda da kendi kendine yeten bir ilçe olacaktır.”