Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tapularınızı da bu kardeşiniz verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tapularınızı da bu kardeşiniz verecek
Yayınlama: 27.03.2019
Düzenleme: 27.03.2019 17:03
1
A+
A-

Üsküdar’da 10 binlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz bölgesindeki 16 mahallede kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel olan imar problemini biz çözdük, şimdi parselleri küçülterek müstakil tapularınızı da bu kardeşiniz verecek. Size söz veriyorum, bu işin bizzat takipçisi ben olacağım” demesi Türkmen’in gücüne güç kattı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde 10 binlere seslendi. Erdoğan, muhalefet partilerinin seçim malzemesi yaptığı Boğaz geri görünüm bölgesindeki 16 mahallede yaşayan 260 bin kişinin can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren kentsel dönüşümün de önündeki en büyük engel olan 35 yıllık imar problemini kendilerinin çözdüğünü belirtti. Erdoğan, büyük parsel üzerindeki hissedarların birbirleriyle anlaşıp kentsel dönüşüm için 3’te 2 çoğunluğu sağlayamadıklarını, bunun için hukuki sorunlar ortaya çıktığını ifade ederek, büyük parsellerin yasal düzenlemeler yaparak küçültüleceğini, böylece müstakil tapuya dönüştüreleceğinin müjdesini verdi.

MUHALEFET, İMARI SUİSTİMAL EDİYOR

Üsküdar için en önemli konulardan birisinin tapu meselesi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Şimdi bazı belediye başkan adayları çıkıyor, (AK Parti dışında), ‘tapunuzu ben verecğim’ diyor. Sen nasıl vereceksin ya!.. Sende Tapu Kadastro Müdürlüğü var mı? Yahu bunlar cambaz. Eğer bunları verecek birisi varsa, devlet verir devlet. Onun da başı bu kardeşiniz. Yani, Tapu Kadastro denilen müdürlük nereye bağlı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu işler görülür. Belediye ile de o Bakanlığımız ne yapar? İrtibatlarını geliştirir, ona göre adımını atar” dedi.

İMAR PROBLEMİNİ HAMDOLSUN BİZ ÇÖZDÜK

Erdoğan, şöyle devam etti, “Özellikle, Boğaz Bölgesi’ndeki 16 mahallemizi bu mesele çok yakından ilgilendiriyor. 30 yılı aşkın süredir devam eden imar planları ile ilgili problemi hamdolsun biz çözüme kavuşturduk. Mahalle dokusunu bozmadan, yatay kentsel dönüşümü teşvik edecek yeni imar haklarını getirdik. Kim ki, ‘Üsküdar’da bir imar sorunu var’ diyorsa, bilin ki sizlerin kafasını karıştırmak için yalan söylüyordur. Hisseli, bazı bu konuda sorunlar var. Orada da, maalesef birbirleriyle anlaşamadıkları için hissedarlar, olay nereye gidiyor? Yargı’ya gidiyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Ancak, imar planları kesinleşdikten sonra çözülebilecek olan bu soruna da biz devlet olarak neşteri vuruyoruz. Hissedarların, aralarında anlaşmalarının imkansız olduğu büyük parselleri iftar ediyoruz, bölerek onları da küçültüyoruz. Mecburen çözeceğiz bunu. Başka çare yok!.. Şimdiden, belediyenize başvurup işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Yine bu dönem Üsküdarımızda 2B tapu sorunun da tamamını çözdük ve 30 yıllık bir problemi daha ortadan kaldırdık.

CHP, VERİLEN İMARI İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR

“Kardeşlerim, biz sizin sorunlarınızı çözmek için uğraşırken, muhalefet işi sürüklemenin, sürüncemede bırakmanın mücadelesini veriyor. Biliyorsunuz, bunlar mahkeme kapısında nöbet tutmayı maharet zannederler. Türkiye Uzay Ajansı’ndan kamuda başörtüsü düzenlemesine kadar milletin hayrına hangi hizmet varsa, hepsini de bu CHP Yargı’ya taşımıştır. Üsküdar’da da aynısını yapıyorlar. Üsküdar’ın 33 yıl sonra aldığı imar haklarını mahkemeye götürerek iptal ettirmeye çalışıyorlar. Kim? Bu CHP…”

YASAL DÜZENLEMEYİ BİZ YAPACAĞIZ

“Ama, onlar istemese de biz bunu başaracak, hak sahiplerimizi asla mağdur etmeyeceğiz. Kanunsa kanun, kararname ise kararname, yönetmelikse yönetmelik… Ne gerekiyorsa yaparak, bu meselenin Üsküdarlı kardeşlerimle aramıza girmesine artık müsaade etmeyeceğiz. Ben de bir Üsküdarlıyım… Ve bunu biz çözeceğiz. Cumhurbaşkanı olarak, sizlerin komşusu olarak bu tapu meselesinin belediyemiz nezdinde sonuna kadar şahsen takipçisi ben olacağım. Onun için, yanu bu CHP’lilerin (malum bunlar 4’lü çeteye ya…) bunların söylediklerine pek inanmayın. Bunlarda yalan bol… Sabah yalan, akşam yalan. Buradan, Büyükşehir ve belediye başkanlarımıza açıkça söylüyorum. 2 yıla kadar Üsküdar’daki tapu ve imar meselelerini birlikte çözeceksiniz.

Haber: Oğuzhan Kaplan