Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Mesleki Tanıtım” etkinliği düzenledi

Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Mesleki Tanıtım” etkinliği düzenledi
Yayınlama: 25.05.2019
Düzenleme: 25.05.2019 19:39
1
A+
A-

Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mesleki ve teknik eğitimde meslek seçiminin öneminin, Üsküdar  ortaokul öğrencilerine tanıtmak, alan seçimi ve yönlendirme yapmak amacıyla, okul bahçesinde “Mesleki Tanıtım Etkinliği” düzenledi.

Bu etkinlikte  sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya gelerek ve kurulan standları ziyaret ederek, kendilerini keşfetme fırsatı buldular. Meslek lisesi  öğrencileri yaptıkları faaliyetleri, ürettikleri iş ve ürünleri, doğal üretim yiyecek içecekleri ortaokul öğrencileri ile paylaşarak, mesleki ve teknik eğitimi varlığı ve önemi anlattılar.

Tören öncesi bir konuşma yapan Üsküdar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Suna Alpural, “2023 vizyonu çerçevesinde mesleki eğitimin niteliğinin yukarı çekilmesi, ekonomik kalkınma ve istihdamın artırılarak ilgili sektörlere elaman kazandırmanın bir milli sorumluluk olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Bu şuurla üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeyi amaç ediniyoruz. Gelecek yıllara üreten, ekonomiye katma değer sağlayan bir eğitim kurumu olarak, öğrencilerimize gençlerimize ve yarınlara olan inancımız tam. Bu gaye ile gerçekleştirdiğimiz mesleki tanıtım organizasyonumuzla mesleki eğitimin önemini vurgulamak, bu hassas konuya daha fazla dikkat çekmek istiyoruz. Evet bir çok sektörde yetişmiş personel ihtiyacı büyüyen ekonomi paralelinde giderek artmaktadır. Meslek lisesi memleket meselesi fikri ile yola çıkarak özel sektör ile yakın işbirliği içerisinde olmayı eğitimin niteliğinin çok boyutlu geliştirilmesi yönünde girişimlerimiz olumlu sonuçlar vermesi ve yetişmiş, nitelikli insanları sektöre ve ekonomiye kazandırmanın haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.