AK Parti Üsküdar’da kongre heyecanı

AK Parti Üsküdar’da kongre heyecanı
Yayınlama: 25.01.2021
Düzenleme: 26.01.2021 17:53
1
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Üsküdar İlçe Teşkilatı, 7. Olağan Kongresi’ne tek aday olarak giren Erdem Demir’i başkan olarak seçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikamet ettiği Üsküdar’da, AK Parti İlçe Teşkilatı, 7. Olağan Kongresi’ni yaptı. Çamlıca Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Covid-19 önlemlerinin alındığı görüldü. Kongreye, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Vedat Demiröz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti milletvekilleri ve delegeler katıldı.

Kongrede tek aday olarak gösterilen Erdem Demir, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı seçildi. Yönetim Kurulu listesinde yöresel ve bölgesel dengenin korunmasına dikkat edildiği gözlenirken; dürüst ve başarılı çalışmalarıyla parti içinde saygın bir yer edinen Erdem Demir’in babası Hasan Demir de, 2 dönem belediye meclis üyeliği yaparak, 40 yıldır ilçede hizmet eden esnaflardan birisi…

“Üsküdar’a en yüksek oyu alarak bir rekora imza attık”

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, “Bugün, bu kongre şahsım arkadaşlarım için görevi başarıyla yapmış olmanın verdiği huzur ve mutluluk günüdür” diyerek, başladığı veda konuşmasında, şunları kaydetti:

“6. Olağan Kongremizde, tüm delegelerimize çok ama çok çalışacağımıza; tevazu ve samimiyet ile çok gayret göstereceğimize söz vermiştik. İşte bugün, bu sözün hakkını verdiğimiz gündür. Üsküdarımız 2002 yılından beri her daim AK Parti’nin kalesi olmuştur. Hem teşkilat mensupları kardeşlerimizle birlikte göreve gelir gelmez, 2018 yılındaki genel seçimlerde partimizin ve Cumhurbaşkanımızın Üsküdar’da en yüksek oyu alarak bir rekora imza attık. Hemen akabinde, tüm Türkiye’nin, hatta tüm dünyanın seçim sonuçlarını merakla takip ettiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın ikamet ettiği Üsküdar yerel seçimlerinden de alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Her zaman, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ımıza ve davamıza sonuna kadar inandık.”

Kongrede söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, ilçeye kazandırdığı projeleri anlatarak, AK Parti belediyeciliğinin hizmetteki ayrıcalıklarını dile getirdi.

“Hani israftı? Hani mevcudu fazlaydı?”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da “Seçimlerde, AK Parti döneminde israf olduğunu söylüyorlardı. Yenikapı’da şovları vardı biliyorsunuz, araçları çekip şov yapmaya çalıştılar günlerce. Halbuki biz, kendi büyükşehrimizi iyi yönettiğimizden bir şüphemiz yoktu. Amaçları algı yönetimi ile olayı başka mecralara çekmekti.” dedi.

Şenocak, şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye başkanına soruyoruz, o gün israf dediğiniz araçların kaç katını AK Parti döneminden 3 katı fiyatına kiraladınız? Biz bunu defalarca komisyonumuz üzerinden meclise sorduk, ısrarla cevap vermemeye çalışıyorlar. Bizim aldığımız bilgiye göre geldikleri günden beri yaklaşık 1,5 yıldır bizim dönemimizden ilave 10 binin üzerinde araç kiralaması yaptılar. Hani israftı? Hani mevcudu fazlaydı? AK Parti döneminde 1.289 liraya kiraladığımız araçları, 3.400 liraya kiraladılar.”

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Erdem Demir (Solda), Kariyer Akademisi Üsküdar ve Hergün Gazetesi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Odabaş (Sağda)

AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı yeni yönetim kurulu, şu isimlerden oluştu;

Abdulbeşir Ceylan, Abdulgani Tekin, Abdullah Seyhan, Ahmet Alper Koçak, Ali Ak, Asiye Sandıkçı, Esra Çeker, Güllizar Alagöz, Hakan Gültaş, Halil Çelik, İlhami Kasımay, İsmail Bulut, Mehmet Ali Örsün, Mehmet Tekdemir, Muhammed Emin Sarıoğlu, Ozan Ömer Çil, Özlem Özabravcı, Selim Yeniçeri, Sevil Bozkurt, Sultan Taşdemir, Şeref Yıldız, Şule Esgidir, Tarık Coşkun, Umut Ekşi, Yasemin Karapınar, Yasemin Uyar, Yavuz Özdemir ve Zafer Şen.