Hüseyin Terzi: Kentsel Dönüşüme bakış açısı değiştirilmeli

Hüseyin Terzi: Kentsel Dönüşüme bakış açısı değiştirilmeli
Yayınlama: 25.09.2019
7
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, Üsküdar Gazetesi ve Üsküdar TV’yi ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün sadece Üsküdar’ın değil, tüm İstanbul’un sorunu olduğunu vurgulayan Terzi, “Kentsel Dönüşüme bakışı bir defa değiştirmek lazım. Burada ki bakış genel itibariyle bugüne kadar görülen, halkımızla oturuduğumuz konuştuğumuz zamanda da aslında ‘rantsal dönüşüm.’ Yani muhakkak buradan bir rant elde etme gayretinde olan bir bakış açısıyla projeler konuşuluyor, masaya yatırılıyor” dedi.

HABER / OĞUZHAN KAPLAN

MERHUM Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koçer, Üsküdar Gazetesi ve Üsküdar Televizyonu’nu ziyaret etti. Genel Yayın Koordinatörümüz Dr. Ramazan Bakırhan’la biraraya gelen heyet, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HEDEFLERİMİZ PLANLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA GİDİYOR

Yeniden Refah Partisi’nin ‘Milli Görüş’ çizgisini takip eden bir siyasi yapı olduğunu belirten İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, “Dolasıyıyla terşkilatlanması da Erbakan hocamızın ortaya koyduğu teşkilat yapılanmasıyla bire bir uyumlu. Biz, Aralık 2018’de ilk görevi aldığımız süreçten sonra hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Nisan 2019’da ilk kongremizi yaptık. Kongremizi yapmadan evvel ilçe kongreleri tamamlandı, mali teşkilatları kuruldu ve ilk kongresini Türkiye’nin en büyük kapalı spor salonunuda Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirdik. Hamdolsun ki çok güzel, coşkulu bir kongre oldu. Dolasıyıyla ondan sonra ki devam eden çalışmalarda özellikle mali teşkilatları ve başmüşahitler konusunda da önemli adımlar attık. Şu anda İstanbul’da mahallerimizin 3/1’i (üç de biri), 320 civarında mahallemiz teşkilatlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Baş müşahitlerle alakalı da İstanbul’da 31.500 sandığın şu an da %10’unun üzerinde baş müşahitlerimizin atamalarını gerçekleştirdik. İnşallah yıl sonuna kadar bu baş müşahitlerin atamalarını da tamamlamış olacağız. Dolayısıyla başmüşahit çalışmalarına kadar inen bi yapı, gençlik kolları ile kadın kollarıyla yoğun bir faaliyet halinde. Bu konuda da hedeflerimize tamamen planlamamız doğrultusunda devam ediyoruz, büyüyoruz. Herhangi bir aksaklık yaşamadan bütün İstanbullular’a ulaşabilecek, her eve girebilecek, her esnafı ziyaret edecek bir teşkilat yapısını gerçekleştirmek arzusundayız” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİMİZLE DEVAM EDİYORUZ

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, şöyle devam etti: “Siyaset olarak milli görüş çizgisinde Erbakan Hocamızın yarım kalan projelerini bir taraftan tamamlayacak, diğer taraftan da yeni hedefler önüne koyarak yine milli görüş çizgisinde yeni hedefler var. Bunları da zaten genel başkanımız sıklıkla dile getiriyor. Özellikle il kongreleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu konularda ciddi çalışmalarımız var, ciddi söylemlerimiz var. Aynen Milli Görüş çizgisinde halkımıza bir defa en önemli projelerimiz, en önemli söylemlerimiz Erbakan hocamızın da sürekli ifade etmiş olduğu bir defa ekonomik pastadan halkımıza eşit oranda dağıtlılması en önemli projelerimizden bir tanesi. O nedenle genel başkanımızın çok önemli bir sözü var, ‘İnşallah iktidara gelindiğinde ilk memur ve işçi zamlı olarak %50’yi söz olarak biz verdik. Ondan sonra ki yıllarda da İnşallah enflasyon oranının üzerinde sürekli maaş güncellemeleri, maaş zamları gerçekleştirilecek.’ Bu zaten dediğimiz gibi önemli ölçüde ekonomik pastadan toplumun faydalanmasını sağlayacak bir atılım. Tabi bunu söylediğimizde “Nereden vereceksiniz?” diyor, vatandaşlarımız veya diğer siyasi partideki arkadaşlar… Bununla ilgili de 50 milyar dolarlık bir kaynak paketi şu an oluşturduk. Bu kaynak paketinde yaptığımız çalışmalarla yüz milyar dolara genel başkanımız çıkartma yönünde gayretleri var. Ama sadece bu elli milyar dolar dahil bu anlamda yeterli bir kaynaktr zaten. Bu alanda çalışmalarımız devam ediyor yine. Uluslararası siyaset ile alakalı sürekli söylediğimiz Türkiye’nin liderliğinde öncü bir oluşumu gerçekleşmesi zorunluluğu ki, D-8 bu manada yapılmış bir çalışmaydı. Bunun inşallah en kısa zamanda bir adım daha ötesi olan D-60 projesini hayata geçirilmesi yine bizim iktidarımızda gerçekleştirilmiş olacak. Hem ekonomik politikalar hem dış politika ile alakalı bu adımlar önemli. Bununla birlikte sosyal yaşamla ilgili, eğitimle alakalı çok anlamlı ve önemli ifadelerimiz var. Özellikle ‘Üretim ve eğitim seferberliği başlatacağız’ sözü, bizim için önemli bir mesaj. Öyle zannediyorum ki toplumumuz adına da pek çok sorununu temelini teşkil eden bu iki cümle ile zaten meselemizi özetlemiş oluyoruz. Bu manada da çalışmalarımız devam ediyor.”

KENTSEL DÖNÜŞÜME BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİRİLMELİ

İstanbul’daki kentsel dönüşüm konusuna da değinen İl Başkanı Hüseyin Terzi, “Aslında bu sadece Üsküdar’ın problemi değil, İstanbul’un genel bir problemi. Hemen hemen her ilçede aslında benzer sorunlar var, birbirlerinden çok bağımsız değil bu sorunlar. Haliyle Kentsel Dönüşüme bakışı bir defa değiştirmek lazım. Buradaki bakış genel itibariyle bugüne kadar görülen, halkımızla oturuduğumuz konuştuğumuz zamanda da aslında ‘Rantsal Dönüşüm…’ Yani, muhakkak buradan bir rant elde etme gayretinde olan bir bakış açısıyla projeler konuşuluyor, masaya yatırılıyor. Burada bir rant olunca vatandaşın menfaati sürekli olarak geri planda bırakılıyor ve haliyle arzu edilen noktaya bu çalışmalar getirilemedi. Üsküdar gibi önemli ve büyük İstanbul’un en önemli tarih ilçelerinden bir tanesinde elle tutulur, gösterilebilecek bir tane kentsel dönüşüm projesi yok. Hala daha mahallelerimizin ciddi bir sıkıntıları var. Dolayısıyla bu bakış açısını değiştirmek gerekiyor. Vatandaşı önceleyerek, insanımızı önceleyerek bu projelerde eğer bir duruş ortaya konulursa, çok daha hızlı bir yol alınacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

MEDYANIN AMBARGOSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

“Biz Yeniden Refah Partisi olarak elimizden geldiğince kendilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak tabi burada çeştili sıkıntılarla karşılaşıyoruz” diyen Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, şunları söyledi, “

Her gün ilçelerimiz neredeyse ilçe teşkilatlarımız, standlarla ilçe merkezlerinde halkımızla bir araya gelmeye çalışıyor, esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyorlar, akşamları ev sohbetleri yapmaya çalışıyorlar. Ancak İstanbul gibi metropol bir şehirde herkese ulaşmak mümkün olmuyor. Bu manada medyaya önemli görevler düşüyor. Ancak medyada Refah Partisi’nin az evvel bahsettiğimiz Türkiye’nin en büyük spor salonunda gerçekleştirildiği kongrede tek bir kelime dahi bahsetmediler. Burada ciddi bir ambargoyla karşı karşıyayız. Dolayısıyla özellikle yerel medyamızda ve ulusal medyada bu manada hakikaten dürüst ve gazeteciliği önceleyen ulusal medyadan da beklentimiz de vatandaşımızla bizi buluşturması, karşı karşıya getirmesi, birleştirmesi. Ama bu konuda da önemli sıkıntılılar yaşıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan en önemli talebimiz bizi takip etmeleri. Her ne kadar medya bizi beğenmiyor olsa dahi kendileri inşallah sosyal medya aracılığıyla olabildiğince bize ulaşsınlar. Bizim onlara her zaman kapımız açık ve ulaşma noktasında da yoğun bir çabamız var. Arzumuz bizleri takip etsinler. Biz onlara ulaşmadan onlar bize ulaşırlarsa çok daha mutlu oluruz.”