Kariyer Yapı’nın Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı

Kariyer Yapı’nın Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı
Yayınlama: 20.12.2017
Düzenleme: 20.12.2017 14:05
4
A+
A-

Kariyer Yapı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ikamet ettiği Burhaniye’de 18 bin metrekare arazi üzerinde yürüttüğü proje, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından imzalandı. Kariyer Yapı’nın 2013’te Bakanlar Kurulu’na “Riskli Yapı” alanı ilan ettirdiği proje, TOKİ ve belediyelerin dışında Türkiye’de yürütülen ilk alan dönüşümü projesi olma özelliği taşıyor.

KARİYER Akademisi Üsküdar ve Hergün Gazetesi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Odabaş’ın, Üsküdar Burhaniye 742 Ada, 2 Parsel’de yürüttüğü ve 2013 yılında Bakanlar Kurulu’na “Riskli Yapı Alanı” ilan ettirdiği kentsel dönüşüm projesi 5 yıl aradan sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in makamında düzenlediği basın toplantısıyla imzalandı. Odabaş, “Projemiz CHP’nin 2014 yılında Anayasa Mahkemesi’ne açtığı dava nedeniyle gecikti. Tek amacım bize güven duyup sözleşme imzalayan komşularımın daire anahtarlarını bir an önce teslim etmektir” dedi. Odabaş “35 yıldır devam eden imar problemine çözüm üreten, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Başkan Hilmi Türkmen ve ekip arkadaşlarına bölge halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Türkmen de, “Kariyer Yapı bizim yerinde dönüşüm ve gönüllü dönüşüm projemize örnek teşkil edecek bir çalışma yaptı ve kentsel dönüşümün önünü açacak bir proje üretti. Onu imzalamaktan gurur duyuyorum. Değerli dostum Adnan Odabaş’a inşaatları bitirene kadar desteğimiz devam edecek” dedi.

CHP’NİN İTİRAZI SÜRECİ UZATTI

Basın toplantısında bir konuşma yapan Dr. Adnan Odabaş, “Sayın başkanım, Üsküdar, Burhaniye Mahallesi 742, 2 Parsel’de yürüttüğümüz Kentsel Dönüşüm Projesi, vatandaşların bize duyduğu güven ve destekle 18 bin metrekare arazi üzerinde, Kariyer Akademisi Üsküdar ve Hergün Gazetesi Yayıncılık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi olarak yürüttüğümüz Çamlıca Konakları, 2013 yılında Bakanlar Kurulu’nun ‘Risli Yapı Alanı’ ilan ettiği bu proje, uzun süre CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itiraz nedeniyle 1 Mart 2014 tarihinde iptalle sonuçlandı bütün bölge planları… Bundan dolayı zarar gördü ve sürecin uzamasına sebap olmuştu. Sizin sayesinizde ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve talimatıyla çok büyük bir risk aldınız. Bölgede bizimle birlikte 16 mahallenin imar planlarını yeniden yaptınız. Bundan dolayı size ve ekip arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

35 YILLIK İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Projeyi yürüttükleri parsel üzerinde 148 konut olduğunu belirten Odabaş, “Toplam yüzölçümümüz 18 bin metrekare, %95 ile sözleşme yapmış durumdayız. Anlaşma eğilimi göstermeyen komşularımızla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bu mücadele neticesinde sizden ve ekip arkadaşlarınızdan büyük destek gördük. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Sayın Dr. Veli Böke’ye; sizin şahsınızda Teknik Başkan Yardımcısı Sayın Abdullah Ayaz’a, Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Akyüz’e, Planlama Müdürü Mutlu Kaynar’a, Kentsel Dönüşüm Müdürü Sayın Suphan Kartalkanat’a ve diğer emeği geçen belediye personellerine çok teşekkür ediyorum. 16 mahallede yaşayan 280 bin bölge halkının kaderini değiştirecek bir hizmetin altına imza attınız. 35 yıldır devam eden bölgedeki hisseli tapu, kaçak inşaat, kat mülkiyeti olmayan ve deprem riski taşıyan binalardan bizleri kurtarmak için yasalar çerçevesinde bir adım attınız. Boğaz Geri Görünüm’de 4 kat + 1 bodrum, Etkilenme Bölgesi’nde 5 Kat + 2 bodrum konut yapacak şekilde imar hakkı verdiniz” diye konuştu.

HAZİRAN 2018’DE TEMEL ATACAĞIZ

“Beklenen talebi tam olarak karşılamasa da, bölgemiz için önemli bir imar artışı vermiş oldunuz” diyen Adnan Odabaş, şöyle devam etti, “Bundan dolayı bölge halkına çok teşekkür ediyorum. 5 yıldır mücadele ettiğimiz Burhaniye Mahallesi’ndeki projemiz, verdiğiniz imar doğrultusunda inşaat projesini hazırlamış, şu an masanızın üzerinde sizin imzanızı bekliyor. Bu projeyi imzalamanız başta bana güven duyup sözleşme yapan komşularım olmak üzere tüm bölge halkını mutlu edecektir. Tek dileğim, yeterince bürokratik engeller yüzünden uzayan projeyi bir an önce yapıp hak sahiplerine bir tören düzenleyerek daire anahtarlarını teslim etmektir. Bugün imzaladığınız Kariyer Yapı’ya ait İnşaat Projesi, daha sonra Tabiat Varlıkları Kurulu’na gidip onaylandıktan sonra, tüm hisseler birleştirilecek ve ruhsat müracaatı yapacağız. Haziran 2018’e kadar inşaat ruhsatımızı da alacağımızı ümit ediyorum” dedi.

KARİYER YAPI’YI TEBRİK EDİYORUM

“Öncelikle Kariyer Yapı’yı ve tüm ekibinizi kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, “Bizim, özellikle 2014 yerel seçimlerden sonra, seçim öncesi vatandaşlara verdiğimiz taahhütün netecisi olarak söz konusu planlara inandınız, buna göre sizler de gerçekten hummalı bir çalışma yaptınız ekip olarak. Tebrik ediyorum. Konuya bu noktaya kadar geldi ve projeleri belediyemize sundunuz ve tasdik ettik. Toplamda, yaklaşık 18 dönüm bir araziniz var. Görünen o ki, yüzde 100’ü ile anlaşmış durumdasınız. Birkaç hissedar var. Onlarla da anlaşacağınıza ben inanıyorum. Çünkü, iyi niyetle ve samimi gayretlerinizle kentsel dönüşümün Üsküdar’da, (biz ona Örnek Dönüşüm diyoruz) Örnek Dönüşüm’ün bir örneğini yapmak üzere yola çıktınız. Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum” dedi.

TÜRKMEN: İMAR İHTİLALİ YAPTIK

Üsküdar Belediyesi olarak özellikle Boğaz bölgesindeki 16 mahallenin 35 yıllık kangren olmuş bir sıkıntıyı çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türkmen, “Ben bazen dostlarıma söylüyorum, sizin aracılığınızla da buradan ifade edeyim; son 2 yılda Üsküdar Boğaz bölgesinde imar ihtilali yaptık. Çünkü, 2014’e kadar bu bölgedeki imar ve imar değerleri, emsal değerleri maalesef çok düşüktü. Ama, arazideki yapılaşma çok daha farklıydı. Şimdi bu bölgede kentsel dönüşümün önünü açacak çok ciddi imar hakları getirdik. Özellikle, son aylarda yaptığımız mahalle toplantılarımızda, ziyaretlerimizde memnuniyetle müşahede ettim ki, vatandaşlarımız olayın farkındalar. Bazılarının, ‘buraları zenginlere peşkeş çekecekler. Yerinizden, yurdunuzdan edecekler’ türü söylemlerine hemşehrilerimizin itibar etmediğini görmekten mutluluk duydum. Kimsenin evini yıktığımız yok ve asla öyle bir niyetimiz de yok! Kentsel dönüşümde 2 önemli kavramımız var. Birisi ‘Yerinde Dönüşüm.’ Yani dönüşümden sonra da vatandaş yerinde oturmaya devam edecek. İkincisi de, ‘Gönüllü Dönüşüm.’ İsteği olursak dönüşüm olacak. Siz, bu iki kavramı çok güzel bir örneği olarak tatbik etmiş durumdasınız. Ben de, sizin bu süreçte hissedarlarla olan anlaşma serüveninizi yakinen takip ediyorum. Kimseyi üzmeden, kırmadan bu noktaya getirdiniz işi. Gönüllü dönüşüm ve yine sonuçta burada hissedarlar proje bittiğinde dairelerini alacak, buna da yerinde dönüşüm diyoruz” diye konuştu.

ADNAN ODABAŞ’IN KATKISI BÜYÜK

Türkmen, şöyle devam etti, “Adnan Odabaş dostumuz ve ekibi, önemli bir iş başardı. Zaten bu konularda önden gidenler, arkadan bu işlere niyeti olanlara da örnek teşkil edecek bir davranış sergilemiş oldular. Üsküdar’da kentsel dönüşümün bundan sonraki başarısında, yolculuğunda Kariyer Yapı’nın da, Adnan Odabaş’ın da katkısı olacak. Kim ne derse desin, biz Adnan Odabaş’a güveniyoruz, onun çalışmalarını takip ediyoruz ve destekliyoruz. Biz, nasıl ki bugüne kadar sizin işlerinizi kolaylaştıracak bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte yanınızda olduk, bu proje başlayıp iskanı alıncaya kadar yine hep beraber yanınızdayız. Bunu da ifade etmek isterim.”