Ümraniye’de çocuk istismarı protesto edildi

Ümraniye’de çocuk istismarı protesto edildi
Yayınlama: 24.02.2018
Düzenleme: 24.02.2018 21:23
4
A+
A-

Kapanan Alemdağ Caddesi’nin bir bölümünde bin kişinin katılımıyla gerçekleşen, çocuk istismarına yönelik yapılan protestoya ilgi büyük oldu.

Artan çocuk tecavüzleri ve çocuk istismarına dikkat çekmek isteyen Ümraniyeli vatandaşlar, ‘çocuklarımızın sessiz çığlıklarına ses olalım”, “Çocuk susar sen susma”, “tecavüz meşrulaştırılamaz” diye haykırdılar. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyes, artan çocuk istismarlarına ve tecavüzlerine yönelik şunları kaydetti, “Son zamanlarda çocuklarımıza yönelik cinsel taciz olayları artmış vaziyette. Ülkemizin birçok yerinde çocuklarımız mağdur. Bu anlamda, bu konuya dikkat çekmek, ailelerimizin bilinçlenmesi ve hükümetin, devletin bu konuda daha hassas hale gelmesi için bir duyarlılığa çağrıdır bu…”
Çocuk istismarı vakaların son 10 yılda 300 bini aştığını ifade eden Erciyes, “Devletin bu konuda sessiz kalmamasını istiyoruz” dedi. Protestoya katılan vatandaşlardan Sevgi Ertaş, “Çocuklarım, torunlarım için buradayım. Bu çocuk tecavüzlerinin bir sonu gelsin yargılanıp en ağır ceza ne ise onu alsınlar” şeklinde konuştu.
Haber: Derya Erhan