CHP’nin Üsküdar adayı Ahmet Kılıç…

CHP’nin Üsküdar adayı Ahmet Kılıç…
Yayınlama: 27.01.2019
Düzenleme: 28.01.2019 11:25
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi’nde görüşülen aday listesi kulislere sızdı. Buna göre, 31 Mart’daki yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç oldu.

CHP’de 18 saat süren Parti Meclisi’nin ardından İstanbul’un 39 ilçesinden 29’unda belediye başkan adayları belli oldu. Kadıköy, Şişli, Adalar, Avcılar ve Kartal’da yeni isimler aday gösterildi.

CHP’NİN İSTANBUL ADAY LİSTESİ

Adalar – Erdem Gül

Ataşehir – Battal İlgezdi

Avcılar – Turan Hançerli

Bahçelievler – Mehmet Ali Özkan

Bakırköy – Bülent Kerimoğlu

Başakşehir – Abdulhadi Akmugan

Bayrampaşa – Remzi Albayrak

Beşiktaş – Rıza Akpolat

Beykoz – Coşkun Tosun

Büyükçekmece – Hasan Akgün

Çatalca – Cem Kara

Çekmeköy – Seyfettin Yıldırım

Esenyurt – Kemal Deniz Bozkurt

Fatih – Soner Özimer

Gaziosmanpaşa – Erkan Kaya

Güngören – İsmet Yaşar

Kadıköy – Şerdil Dara Odabaşı

Kartal – Gökhan Yüksel

Pendik – Mehmet Salih Usta

Sancaktepe – Özgen Nama

Sultanbeyli – Ayhan Koç

Sultangazi – Haluk Bozkurt

Şile – Ali Secaattin Güney

Tuzla – Salim Gürsoy

Ümraniye – Cafer Aktürk

Üsküdar – Ahmet Kılıç

Zeytinburnu – Adil Emecan

Eyüpsultan – Emel Bilenoğlu

Sarıyer – Şükrü Genç

CHP ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET KILIÇ KİMDİR?

Ahmet Kılıç, 1965 Trabzon Maçka’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve lise eğitiminin bir kısmını Trabzon İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1978 yılında ailevi sebeplerden dolayı Ailesi ile birlikte İstanbul Üsküdar’a göç ettik. Eğitiminin kalan kısmını Üsküdar’da Üsküdar Akşam Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

1985 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’ye üye olarak aktif siyasete atıldı. 1980 ihtilalinden sonra bütün partiler gibi CHP ‘de kapatılmıştı ve tekrar açılması yönünde çabalar ile 1992 yılında Üsküdar’da CHP’nin ilk kurucu üyelerinden birisi oldu. CHP’de değişik kademelerde görevler aldım. 2001 yılında Esnaf Komisyon Başkanlığı, 2007–2009 yılları arasında parti içerisinde İlke Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevleri yaptı.

2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi olarak adayı oldu. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve hem Üsküdar’da Belediye Meclisi’nde CHP’yi temsil eden Ahmet Kılıç, dönemdir Üsküdar Belediye Meclisi’nde İmar komisyon üyeliği görevini yürütmektedir. Bunun yanı sıra çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler aldı.

Ahmet Kılıç, Üsküdar Derneğini, dönemin Üsküdar Belediye Başkanı Niyazi Yurtsever ile birlikte kurmuştur. Dernekte hem yönetim kurulu üyeliği, sekreterlik ve son dönemde de başkanlığı görevlerini yaptı. 40 yıldır Üsküdar’da esnaflık yapan Ahmet Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.